Politika

Direktno.rs

05. 04. 2024. 16:11 4

Novi DSS: U kom je svojstvu Šmit došao na sastanak sa Vučićem?

S obzirom da Kristijan Šmit nije legalno niti legitimno izabran na funkciju Visokog predstavnika u BiH niti ga Republika Srpska priznaje kao takvog, nije jasno u kom svojstvu je došao na sastanak sa Aleksandrom Vučićem, navodi se u saopštenju Novog DSS-a, koje prenosimo u celosti.

- Ne samo da Šmit nije legalno i legitimno izabran, s obzirom da prilikim njegovog izbora nisu ispoštovane formalne procedure i da je došao u BiH i zaposeo kancelariju Visokog predstavnika bez pune podrške SB UN. Nego je trenutno i najveći protivnik interesa Republike Srpske i srpskog naroda u BiH s obzirom na to da kroz nametanje zakona narušava demokratsku volju naroda i pokušava imovinu Srpske preneti na BiH.

Ispod floskula o miru, stabilnosti i poštovanju Dejtonskog sporazuma, koje su se mogle čuti nakon sastanka Šmita i Vučića, ostaje nejasno zašto se predsednik Srbije, koja treba da bude zaštitnik Republike Srpske i njenih interesa, sastaje sa čovekom koji te interese narušava - zaključuje se u saopštenju Novog DSS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati