Politika

Direktno.rs

19. 03. 2024. 11:11 14

Psovke, koškanje, buka u Skupštini: Obezbeđenje oko poslanika opozicije

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju sa konstitutivnom sednicom 14. skupštinskog saziva, na kojoj bi trebalo bi da budu izabrani predsednik Skupštine, njeni potpredsednici i članovi radnih tela. U skupštinsku proceduru ranije je stigao predlog da za predsednicu Skupštine bude izabrana dosadašnja premijerka Ana Brnabić i to pred "oskarima", koji su i danas u klupama. Obezbeđenje je u jednom tretutku okružilo poslanike opozicije!

Na juče održanoj sednici poslanici opozicije doneli su male statue Oskara na kojima piše Aleksandar Vučić, a danas se to ponovilo. Poslanici koalicije NADA su takođe pokazali fotografije kosovskih registarskih tablica.

Sednicu su obeležile uvrede, guranja, nadvikivanja, danas se počelo sa vikom i uvredama...

Dok je govorio šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov i govorio da nije bilo izborne krađe, opozicija predvođena poslanikom NPS Borislavom Novakovićem se pobunio protiv načina na koji predsedavajući Stojan Radenović daje, odnosno ne daje reč opoziciji. Poslanici opozicije su tad skočili sa svojih mesta i došlo je umalo do fizičkog obračuna. U direktnom prenosu čule su se ozbiljne psovke i RTS je isključio ton

Bukom protiv Jovanova

Poslanici opozicije, koalicije Srbije protiv nasilja, udaraju poslovnicima o stolove dok poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov govori.

Psovke i guranje

Atmosfera u parlamentu ponovo je na ivici incidenta, a predsedavajući Stojan Radenović ne uspeva da vodi sednicu. Poslanici "Srbije protiv nasilja" žalili su se na povredu poslanika, ustali su iz klupe i pokušali da priđu predsedavajućem. Opozicija traži reklamiranje poslovnika, a Radenović tvrdi da ne mora da im da reč, jer "nisu zaslužili". U prenosu se mogu čuti optuživanje, psovanje.

Biljana Đorđević: Brnabić i feudalna kasta

Sednica je počela, a prva dobija reč Biljana Đorđević iz ZLF. Ona kaže da bi da smo demokratska zemlja danas raspravljali o Ani Brnabić i njenoj biografiji, a umesto toga govori se o krađi izbora.

- Kad je izabrana za premijerku to je bio dobar potez za biznis elitu, a dovelo je do stvaranja feudalizma, jedne feudalne elite. Nastala je jedna feudalna kasta u kojoj političari i njihove familije razviju porodične biznise, koji odjednom sklapaju ugovore sa državom u stotinama miliona dinara goišnje. Takve je ugovore imala firma Aseko, u kojoj je direktor bio premijerkin brat - rekla je Đorđević.

- Ana Brnabić je bila osnivač, član i predsednik Upravnog odbora Naleda i otvorila vrata za to da NALED postane Vlada umesto Vlade.

Opozicija s figurama Oskara

Opozicija na zasedanju držala podignute figure Oskara, aludirajući na tekt KRIKa-a koji govori o vezama bivšeg ministra Nebojše Stefanovića sa klanom Darka Šarića, a u kojem se neko pod imenom Oskar pominje kao čovek koji donosi glavne odluke.

Jovanov opoziciju nazvao nacistima

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov gotovo 40 minuta je vređao predstavnike opozicije i čak ih u jednom trenutku nazvao nacistima.

Rekao je i da neće biti prelazne Vlade, dok je poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti uporno ponavljao da je pijan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati