Politika

Direktno.rs

16. 08. 2023. 15:03 5

"Zloupotreba veštačke inteligencije nespojiva sa medijima sa nacionalnom frekvencijom"

- Zloupotreba veštačke inteligencije je generalno nedopustiva, a ona je apsolutno nespojiva sa funkcijom i zakonskom ulogom koju imaju televizije sa nacionalnom frekvencijom - stoji u saopštenju predsednika Pokreta za preokret, Janka Veselinovića, koje prenosimo u celosti.

- Blaćenje, kroz lažne izjave, lidera opozicije za kojom je posegla Pink televizija i Željko Mitrović nisu samo doprinos moralnoj degradaciji društvenog i političkog života u Srbiji već i ozbiljno kršenje zakona. To bi bi za posledicu trebalo da ima oduzimanje nacionalne frekvencije, ali i krivičnu odgovornost glavnog protagoniste i projektanta veštački modernizovane gebelsovštine - navodi se u saopštenju.

- Najoštrije osuđujem, u svoje ime i Pokreta za preokret, blaćenje kolega iz opozicije Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Vuka Jeremića kroz video klipove napravljena uz pomoć veštačke inteligencije u kojima oni priznaju svoje navodne zloupotrebe i vređaju kolege iz opozicije. Ova zloupotreba nacionalne frekvencije kao nacionalnog resursa u informativnom programu je posebno opasna u zemlji u kojoj u značajnom delu vlada totalni medijski mrak i građanima su dostupne samo televizije sa režimskom propagandom i značajan broj ljudi će ovakve objave uzeti "zdravo za gotovo - ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

- Željko Mitrović ne ugrožava samo ljude iz opozicije već je on opasnost nacionalnoj bezbednosti i može biti opasan uzor kriminalnim strukturama. Ne možemo da se ne podsetimo da je na ovoj televiziziji emitovan spot koji je medijski satanizovao Olivera Ivanovića, koji je nakon toga muči ubijen – zaključuje se u saopštenju Janka Veselinovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati