Politika

Direktno.rs

28. 01. 2023. 10:59 29

"Ako je on izdajnik, neka i oni budu izdajnici"

Sa raznih strana može da se čuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprema brojne mitinge svojih pristalica po Srbiji u znak podrške njegovom prihvatanju francusko-nemačkog predloga o Kosovu i Metohiji - piše u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

Dalje se navodi:

Prosto je neobično kako će da izgleda ta podrška. Ovo tim pre, što osnovni temelj francusko-nemačkog predloga jeste prihvatanje Srbije o nezavisnosti, teritorijalnom ingegritetu i suverenosti južne srpske pokrajine. U prevodu ovo znači pristajanje na gubitak teritorije sa čime treba da se slože i članovi njegove stranke kao i simpatizeri. Posledica prihvatanja ovog plana jeste ulazak „Kosova“ u NATO pakt jer ostalih 5 članica EU koje nisu priznale nezavisno „Kosovo“ to će sada da učine i neće staviti veto na ulazak „Kosova“ u ovu vojnu organizaciju. Kao posebna i nova separatistička tvorevina priznata sada od Aleksandra Vučića izrodiće i gubitak brojnih srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Kako? Tako što će albanska pravoslavna crkva njih prisvojiti i proglasiti za svoje nasleđe. 

Najverovatnije da će Aleksandar Vučić tražiti od svojih pristalica da podrže i njegovu katastrofalnu nacionalnu i državnu politiku prema Kosovu i Metohiji. A ona se oglada u tome što je separatistima u Prištini ustupio velikih broj državnih nadležnosti koje je Republika Srbija imala. To su policija, sudstvo, telekomunikacije, energetika i još mnogo toga drugog. 

Možda će tražiti da podrže i njegovo prihvatanje preko svoje „Srpske liste“ izgradnju kasarni bezbedonosnih snaga Kosova na severu Kosova i Metohije.

A možda treba i da podrže i potpis Ane Brnabić u Berlinu koji je omogućio separatistima da sa svojim znamenjima, simbolima, dokumentima slobodno prolaze kroz Srbiju u situaciji kada Priština zabranjuje Srbima da sa srpskim registarskim tablicama ulaze na prostor Kosova i Metohije. Ova zabrana je pre toga od strane predsednika Srbije nazvana malom taktičkom pobedom. 

Najverovatnije njegove pristalice treba da podrže i to da predsednik za 10 godina svoje vladavine nikada nije pomenu povratak Srba na Kosovo i Metohiju od kojih je najveći deo proteran u vreme kada je on bio ministar informisanja. Sigurno je onda da ta podrška treba da bude i odlasku 30 hiljada Srba iz južne srpske pokrajne za vreme vladavine Aleksandra Vučića gde je u dobroj meri ovaj odlazak on i sam pospešio. 

Eventualno treba da podrže i njegovu jalovu bezbedonosnu politiku u sitauciji kada se nad Srbima čini svakodnevno nasilje a on izuzev mlakih saopštenja ne preduzima ništa drugo da ih zaštiti. 

Moguće da treba da podrže i predaju Gazivoda sepratisitima iako je Aleksandar Vučić godinama ponavljao „Ne dam Gazivode“. 

Najverovatnije treba da podrže i reči Aleksandra Vučića da mi na Kosovu i Metohiji nemamo ništa. 

A možda treba da podrže i učešće „Srpske liste“ u skupštini i vladi „Kosova“ po instrukcijama Aleksandra Vučića. To učešće je imalo za posledicu da je „Srpska lista“ odnosno Aleksandar Vučić tokom celog perioda svoje vladavine bio koalicioni paratner i Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju i u dva mandata Aljbinu Kurtiju. Eventualno na kraju treba da podrže i nastojanja predsednika Republike da preostale institucije koje još uvek nije ustupio Prištnii kao što su zdravstvo, prosveta, socijala, kultura preko ZSO, koja je u stvari šiptarska ZSO jer je deo političko-pravnog sistema samoproglašene republike Kosovo, preda separatistima. 

Jednostavno rečeno ako je on izdajnik da i oni budu izdajnici - piše na kraju saopštenja Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".      

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati