Politika

Direktno.rs

27. 01. 2023. 14:39 16

Tepić u Skupštini: Tražimo oslobađanje RTS i sprečavanje pritiska na birače u javnom sektoru

Nastavak interparlamentarnog dijaloga uz posredstvo Evropskog parlamenta je besmislen ukoliko se svede samo na skupštinski poslovnik, jer je atmosfera u Skupštini samo posledica stanja u celom društvu, odnosno izbora koji nisu bili slobodni i demokratski, a za koje smo se izborili bojkotom, a ne zahvaljujući ovom procesu dijaloga, kao ni prethodnim rundama koje su doživele debakl - izjavila je Marinika Tepić danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije povodom sastanka sa evroparlamentarcima u tom domu.

Tepić je rekla da su vanredni izbori održani 2022. godine najavljeni još 2020, dve godine ranije pre formiranja tadašnje Valde.

- Režim je zbog bojkota bio suočen sa sramotom da smo jedina država u Evropi sa jednopartijskim parlamentom - rekla je Tepić.

- Mi smo danas tražili da se moramo vratiti na predizborne i izborne uslove, u prvom redu oslobađanju javnog servisa RTS-a za kritičku misao. Drugi uslov je sprečavanje pritiska na birače u javnom sektoru, jer je u Srbiji država i dalje najveći poslodavac i zato vlast koja upravlja javnim sektorom, državnim preduzećima, organima i ustanovama u svim oblastima života, lako manipuliše zaposlenima koji, sa svojim porodicama, čine ogroman broj glasača i to više od milion. Sve ovo je važno obezbediti u što kraćem roku, posebno što imamo najave da su naredni izbori što redovni, što vanredni za nekoliko meseci - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati