Politika

Direktno.rs

23. 12. 2022. 11:19 6

Ćuta: Rističević karikatura koja je istaknuti član "Farme" i emotivni partner Atlagića

Nakon zasedanja u četvrtak, narodni poslanici i danas nastavljaju sednicu na kojoj će raspravljati između ostalog o izmenama Zakona o medijskom javnom servisu, finansijskim planovima državnih tela i agencija, potvrđivanju pravnih ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Brazilom i Mađarskom... Deo opozicionih poslanika juče je protestovao zbog toga što je sednica zakazana u sredu za četvrtak, a pored toga tražili su i smenu članova REM-a koji su štrajkovali.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je predsedavajućem Vladimiru Orliću da je morao da opomene govornika Rističevića.

- Predsedavajući, bili ste u obavezi da opomenete prethodnog govornika (Marijan Rističević), inače istaknutog člana Farme i emotivnog partnera gospodina Atlagića. Ja reklamiram član 6, šta smo ovo malo pre čuli od ove karikature - rekao je Jovanović, nakon čega mu je predsedavajući Orlić oduzeo reč.

Pre njega, poslanik sa liste SNS Marijan Rističević iskoristio je priliku da sa skupštinske govornice priča o opozicionim poslanicima, ali i o United Grupi.

- Juče je govorila osoba koja je lansirala aferu Miladin Kovačević, a inače osoba je menjala ime, prebivalište, samo pol nije. Njegova supruga je jedna od urednica na RTS, a u tim poslaničkim klupama sedi još jedna urednica RTS što je kršenje Kodeksa novinara Srbije. Imamo i malo čudo od Trstenika koje je bilo u delegaciji u Briselu, a on je tamo nastupio u korist domaćih medija u korist United Grupe… Imamo neregistrovane medije u našoj zemlji, koji su registrovani u Luksemburgu - rekao je Rističević.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je cilj Zakona o policiji da „sadistički uguši pobunu građana koji se bune i tek će se buniti“ i pozvao vlast povuče taj zakon, jer će ga u suprotnom povući na ulici narod, koga do sada „niko nije pobedio i koga vlast ne može da ponižava i potcenjuje“.

- Ako se trudnice, srčani bolesnici i osobe sa mentalnim smetnjama usude da protestuju, čekaju ih elektrošokovi, mreže sa čeličnim kukama kojima će se loviti demonstranti kao na safariju. To pripremate građanima Srbije - rekao je Aleksić predstavnicima Vlade Srbije na sednici Skupštine Srbije.

Ministar Aleksandar Martinović objasnio je juče predloge zakona iz prve tri tačke dnevnog reda, među kojima je i naplata takse za javni medijski servis.

- Vlada je predložila da se produži režim finansiranja RTS i RTV kao javnih medijskih servisa za još godinu dana odnosno do 31. decembra 2023. Želim da vas podsetim da je Zakonom o javnim medijskim servisima propisano da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta jednim delom, a jednim delom iz taksi, zatim iz komercijalnih prihoda i drugih izvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati