Politika

Direktno.rs

24. 09. 2022. 14:22 12

SSP: Selaković gura prst u oko celom svetu

Stranka slobode i pravde osuđuje potpisivanje “Plana konsultacija između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za period 2023-2024.”, koji je potpisao ministar u tehničkom mandatu Nikola Selaković sa ruskim ministrom Sergejem Lavrovim na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Neverovatno je da u momentu dok čitav svet sa strahom prati poteze Moskve koji ugrožavaju svetski mir i dok mesecima gledamo svakodnevna stradanja ukrajinskog naroda, naš tehnički ministar, u poslednjim danima svog mandata, zaključi sporazum o produženju konsultacija sa zemljom koja direktno krši Povelju UN i namerava da svojoj teritoriji prisajedini terotoriju druge međunarodne priznate zemlje.

Na takvu odluku Moskve negativno su reagovale ne samo Evropska unija i Amerika, već i Kina i Indija. Na kraju krajeva, Srbija je u više navrata i zvanično podržala teritorijalni integritet Ukrajine.
Poseban problem je i u tome što Selaković ne vidi vezu sa pitanjem rešavanja problema Kosova i Metohije, pošto se države koje priznaju KiM pozivaju na presedan i mogućnost priznanja našeg dela teritorije. Potpisujući ovaj sporazum na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, u zamenu za mogućnost fotografisanja sa Lavrovim, naša vlast direktno krši našu poziciju oko KiM, omogućava ruskoj vlasti da izađe iz blokade uzrokovane napadom na suverenu zemlju i nasilnog menjanja granica.
Kad ceo svet osuđuje ponašanje Moskve, naš tehnički ministar gura prst u oko celom civilizovanom svetu i potpisuje sporazum koji nije morao da se potpiše. Ovakvim potezom Selakovića je narušena naša pozicija o KiM i dodatno izolovana Srbija od ostatka sveta koji brani suverenost država - stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati