Politika

Direktno.rs

23. 09. 2022. 18:43 27

Đilas u Vrbasu: Ni mleka, ni struje... Saterani smo u ćošak!

Dragan Đilas je u razgovoru sa članovima stranke i građanima Vrbasa rekao da su građani s pravom zabrinuti, jer Srbija jeste saterana u ćošak, što priznaje i režim.

- U Srbiji vladaju nestašice mleka. Za to nam nije kriv ni rat u Ukrajini, ni niko spolja. Kriva je vlast koja je uništila stočni fond i dopustila da se zatvaraju mlekare. To ljudi u Vrbasu vide svojim okom. Danas ne radi mlekara "Dana" u Vrbasu, a Matijević je poklao 981 muznih grla krava u poljoprivrednom kombinatu "Sava Kovačević" i otpustio polovinu radnika, tačnije njih 250 zaposlenih. Slično je i Al Dahra uradila i sa PKB-om u Beogradu - rekao je Đilas i nastavio:- Građani su saterani u ćošak i zbog toga što cene prehrambenih proizvoda divljaju. Ni za to nam nije kriv niko drugi, već režim koji uništava poljoprivredu i poljoprivrednike. I opet vi to u Vrbasu najbolje vidite. Oni nisu u stanju ni kanale da očiste, a kamoli da obezbede subvencije i gorivo bez akcize, na kojima insistiramo već duže vreme.Srbija je saterana u ćošak, nastavio je Đilas, jer moramo da uvozimo struju.

- Dok EU uvodi mere štednje, jer nema dovoljno gasa zbog prekida snabdevanja iz Rusije, Srbija štedi jer više nema para za uvoz gasa i struje, zbog kolapsa srpskog energetskog sistema. Ni za to nam, dakle nije kriv niko spolja, već nesposobni direktor, vlasnik pečenjare, kao i neodgovorna ministarka, koji su nas doveli u poziciju da moramo da uvozimo struju za milijardu evra godišnje.

Odgovarajući na pitanja, Dragan Đilas je naglasio da država može i mora da se vodi drugačije, te da su nam u teškim vremenima potrebni stručni i odgovorni ljudi, a ne politički avanturizam i neznanje i zaključio:- SSP ima plan zasnovan na ekonomskom patriotizmu koji u fokus stavlja interes Srbije. On se zasniva na ulaganju u proizvodnju hrane, energetiku i IT sektor i garantuje dobar život, jer je to zadatak svake odgovorne vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati