Politika

Direktno.rs

21. 09. 2022. 14:43 5

Miljuš: Petković kreira atmosferu uvreda i lažnih optužbi

"Razlika između Petkovića i mene je u tome što ja ne govorim neistine i ne vređam političke protivnike. To vide svi koji su pročitali šta smo rekli. Ipak, važno je da kažem da nikada nisam pozivao, ni pretio ubistvom nikom. Neki drugi sa kojima je Petković danas blizak jesu", naveo je član Predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš, odgovarajući na izjave Petra Petkovića, direktora Kancelarije za KiM, a koji je prethodno reagovao na Miljušev tekst "Srpska lista je neprolazna sramota ovog režima i gospodar života na Kosovu".

Odgovor Branka Miljuša prenosimo u celosti:

"Ne učestvujem u prikupljanju političkih poena na temi Kosova. Da hoću time da se bavim, mogao bih da kažem da je rezultat Petkovićevog angažmana to što je, kako Vučić kaže, Srbija saterana u ćošak.

Svestan sam toga, i zato smo izašli sa konkretnim predlogom koji podrazumeva konsenzus na nivou parlamentarnih stranaka, ali i SANU-a, SPC, akademske zajednice i nevladinog sektora, pri čemu su okviri za taj konsenzus definisani Ustavom i opredeljenošću za mir i dijalog o svim otvorenim pitanjima osim o priznanju Kosova i Metohije. Ne znam šta Petković ne želi od ovoga.

Svakom dobronamernom čoveku je jasno da bi za Srbiju bilo dobro da Skupština donese okvir za razgovor sa Prištinom na bazi najšireg društvenog konsenzusa. Njega je nemoguće napraviti u atmosferi lažnih optužbi i uvreda koji kreira i Petković", poručio je Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde.

Napomenimo i to, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je, reagovao na tekst Branka Miljuša, tom prilikom se služio naprednjačkom retorikom optužujući "bivši režim za stanje na KiM", uz nezaobilazni tabloidni epitet "tajkunski".

- Njihovo nakaradno i skandalozno rukovođenje Srbijom, koju su doveli do ruba egzistencije, građani Srbije pamte kao najveću političku pošast, zbog čega su ih i poslali na smetlište političkog života - rekao je, između ostalog Petković, i dodao:

- Njihovi napadi na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu samo su jalovi pokušaj da skrenu pažnju naroda sa svoje bezidejne politike, u kojoj je poželjno pozivati na likvidaciju sina i brata predsednika države, ali nije dozvoljeno argumentovano suočiti bivši režim sa svim nepočinstvima i zlodelima. Zato im i smeta Srpska lista, koju napadaju do uzoru na Kurtija, jer predstavlja bedem odbrane srpskih nacionalnih interesa i nema sumnje da bi radije instalirali Prištini lojalne Srbe, ali im to nikada neće poći za rukom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati