Politika

Direktno.rs

20. 09. 2022. 18:21 1

DS: Ne plašimo se ekstremnih nacionalista i fašista

"Demokratska stranka najoštrije osuđuje kampanju zasnovanu na lažima i etiketiranju koju konzervativni pokret Naši vodi protiv potpredsednika Miodraga Gavrilovića i Demokratske stranke", navodi se u saopštenju DS, koje prenosimo u celosti.

"Demokratska stranka se jasno pozicionirala kao opozicija režimu Aleksandra Vučića i njegovoj politici koja je civilizacijski unazadila naše društvo. Zato nismo iznenađeni napadima koji dolaze kako direktno iz Srpske napredne stranke, tako i od drugih, ekstremnih, ultranacionalističkih organizacija kojima nije u interesu da postoji kredibilna proevropska politička partija koja deluje u interesu građana.

Napadi na demokrate ne mogu i neće imati efekat kojem se KP Naši nada, jer se ne plašimo kriminalaca iz vlasti, niti ekstremnih nacionalista, klerika i fašista. Demokrate su uz obespravljene građane i uvek su spremne da postavljaju "nezgodna" pitanja poput onog ko je ubio Olivera Ivanovića, gde su dva minuta snimka pogibije Stanike Gligorijević, šta se desilo Vladimiru Cvijanu, ko je rušio u Savamali, ko sve stoji iza Jovanjice i Krušika,...

Demokrate podsećaju i da je KP Naši nastao udruživanjem dela članstva zabranjene organizacije Srpski narodni pokret 1389 i pokreta Naši, zadržao sve ciljeve, i da ga kao takvog ne možemo smatrati relevantnim političkim činiocem, niti kredibilnim izvorom informacija, u jednom društvu koje teži demokratiji, profesionalnim medijima i slobodnim građanima", zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati