Politika

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2022. 18:41 7

Vučević: Dačić prvi potpredsednik Vlade

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će on i aktuelni ministar finansija Siniša Mali biti potpredsednici novog saziva vlade Srbije, a da će predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić biti prvi potpredsednik.

- Ono što je za sada definisano je da će Ana (Brnabić) biti premijerka, da će Dačić imati poziciju prvog potrpedsednika vlade, a Siniša Mali i ja potpredsednici, s tim što ćemo sva trojica imati resore, ali nismo ulazili u priče ko će koji resor da zaduži, to je nešto što nas čeka - rekao je Vučević za TV B92.Vučević je nije naveo koja bi mogla da bude njegova buduća funkcija, ali da to "svakako ne može da bude ministar zdravlja ili ministar sporta".

- Mogu da radim onaj posao za koji ja mogu da garantujem da ću biti odgovoran i da ću moći da pomognem premijerki i predsedniku. Ne mogu da se prihvatim nečega u čemu ne mogu da budem dovoljno dobar - kazao je on.

Na pitanje da li je spreman da za dve godine preuzme mesto premijera ili predsednika stranke, Vučević je kazao da je to "jako daleko".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati