Politika

[ Izvor: Mediji ]

31. 08. 2022. 12:17 35

Organizator: Parada će biti održana, biće 15.000 učesnika

Aktivista LGBT+ zajednice Goran Miletić izjavio je da će "Evroprajd 2022" sigurno biti održan u Beogradu i da se očekuje oko 15.000 učesnika. On je istakao da će biti održane sve manifestacije koje su već isplanirane za period od 12. do 18. septembra.

"Od manifestacija na otvorenom prostoru, šetnja će biti održana 17. septembra, a dva koncerta na Kalemegdanu 16. i 17. septembra", rekao je Miletić, koji je jedan od organizatora Evroprajda.

Dodao je da trenutno ne postoji nikakva zabrana od strane države, ali da je moguće da vlast donese rešenje o zabrani šetnje i da opstruiše održavanje koncerata.

"Ne očekujem da će policija zabraniti skupove na otvorenom jer za to ne postoje zakonski razlozi. Mi smo policiji prijavili šetnju. Ukoliko se narednih dana ipak donese rešenje o zabrani, mi ćemo se žaliti MUP-u i Upravnom sudu. Građani su veoma razočarani zbog najave zabrane održavanja Evroprajda i svakako će se okupiti u velikom broju", istakao je Miletić.

Naglasio da, bez obzira na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Evroprajdu, niko od visokih gostiju iz inostranstva nije otkazao dolazak u Beograd i da se svaki dan najavljuju novi gosti koji sada hoće da dođu na Evroprajd iz solidarnosti.

"Odnos vlasti prema Evroprajdu isprovocirao je veliki broj ljudi i sada očekujemo da će manifestaciji prisustvovati veći broj učesnika nego što je bilo planirano. Na dan šetnje očekujemo oko 15.000 ljudi", kazao je Miletić.

On je demantovao navode s društvenih mreža da će učesnici Evroprajda obilaziti manastire i škole.

"Organizatori Evroprajda su svesni da situacija u zemlji nije najsjajnija, da postoje napetosti, ali da to ne može biti opravdani razlog za eventualnu zabranu Parade ponosa. Očekujemo da ćemo narednih dana razgovarati s vrhom vlasti i da ćemo se dogovoriti kako da manifestacija protekne u najboljem redu", zaključio je Goran Miletić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati