Politika

Direktno.rs

19. 11. 2021. 10:22 19

Toma Mona: Imaju 900 evra platu, što je ne iskoriste?

Njihova prosečna plata je 900 evra i ako oni nju koriste tako da uštede i da najveći deo novca vrate svojim porodicama, mi kao država teško možemo da se izborimo sa tim problemom. Ja se pitam zašto ti ljudi ne iskoriste taj novac da obezbede sebi dostojanstveniji život ovde“, rekao je ministar Tomislav Momirović gostujući na RTV Vojvodina, a govoreći o uslovima u kojima rade vijetnamski radnici u fabrici guma "Linglong".

- Gradilište Linglonga je najkontrolisanije u Srbiji. Inspekcije su izlazile na teren i nisu našle nepravilnosti. Ostaje otvoren slučaj smeštaja jer oni spavaju u neuslovnim prostorijama, ali ti radnici su jako dobro plaćeni. Veliki broj građana Srbije sa mnogo manjim platama ima dostojanstvenije uslove za život - kazao je ministar.

Ono na šta je ministar Momirović zaboravio jeste izjava jednog od vijetnamskih radnika koji tvrdi da kako "Linglong" nije ispoštovao ništa iz ugovora potpisanog u Vijetnamu, a takođe je napomenuo da je od četiri plata isplaćena samo jedna, što znači da novca kod sebe nemaju. Radnicima je oduzet pasoš, a bez njega, sve i da imaju novac, ne bi mogli da se kreću van baraka u kojima su smešteni.


Takođe, ukoliko je tačna informacija da radnici iz Vijetnama imaju prosečnu platu od 900 evra, postavlja se pitanje zašto je kineski investitor odlučio da unajmi radnike iz dalekog Vijetnama da rade za 100.000 dinara u Srbiji, kada može za isti taj novac, ili za nešto manji, da zaposli ljude iz Zrenjanina koji nemaju posao i rado bi radili za taj novac.

Šta god da je istina, Toma Mona je još jednom javnosti pokazao da kada god odluči da daje izjavu ili gostuje na televiziji, njegov šef Aleksandar Vučić dobije migrenu od količine nebuloznih rečenica kojima Momirović pokušava da opravda vlast...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati