Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

27. 10. 2021. 12:45 5

"Logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije pripada svetskom pokretu"

Pokreti zelenih nisu, ni lokalni ni regionalni, niti kontinentalni, već globalni, shodno čemu je u svetu registrovano preko 140 organizacija koje se bave ciljevima u oblasti delovanja stranke Savez 90/Zeleni Srbije i koje u svom nazivu imaju reč zeleni i simbol suncokreta, saopštava ova stranka.

U kontekstu navedenog, zlonamerno je navedeno da logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije "praktično isti" kao kod Evropskih zelenih, očigledno namerno izbegavajući činjenicu da većina svetskih organizacija (od kojih gotovo sve nemaju nikakve veze sa Evropskim zelenim) ima identičan logo, odnosno suncokret koji svojom simbolikom ukazuje na ciljeve delovanja stranke, a ne na pripadnost određenom evropskom pokretu/političkoj organizaciji. 
Logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije pripada svetskom pokretu i identifikuje se sa svim organizacijama koje svoje ciljeve usmeravaju u pravcu zaštite životne sredine, kao globalnog interesa civilizacije, a ne regionalnog ili lokalno interesa pojedinih organizacija, čije delovanje je usko i isključivo vezano za politiku i ostvarivanje svojih ciljeva kroz političko delovanje.

U kontekstu svega navedenog, Savez 90/Zelenih Srbije ima potrebu i podršku srodnih organizacija koje deluju globalno i sa njima razvija partnerski odnos a ne nalogodavni odnos, jer u interesu zaštite životne sredine svi delujemo ujedinjeno u istom cilju, međusobno razmenjujući znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, kako bi građani Srbije dobili sve ono što je neophodno zarad zdravijeg života, koji je u postojećim uslovima izuzetno ugrožen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekvilibristika u Srbiji

Zoran Živković [26.11.2021.]


Anketa

Kako se grejete ove zime?

Rezultati

Video dana

Profesionalni oštrač noževa