Politika

Direktno.rs

27. 10. 2021. 12:45 5

"Logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije pripada svetskom pokretu"

Pokreti zelenih nisu, ni lokalni ni regionalni, niti kontinentalni, već globalni, shodno čemu je u svetu registrovano preko 140 organizacija koje se bave ciljevima u oblasti delovanja stranke Savez 90/Zeleni Srbije i koje u svom nazivu imaju reč zeleni i simbol suncokreta, saopštava ova stranka.

U kontekstu navedenog, zlonamerno je navedeno da logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije "praktično isti" kao kod Evropskih zelenih, očigledno namerno izbegavajući činjenicu da većina svetskih organizacija (od kojih gotovo sve nemaju nikakve veze sa Evropskim zelenim) ima identičan logo, odnosno suncokret koji svojom simbolikom ukazuje na ciljeve delovanja stranke, a ne na pripadnost određenom evropskom pokretu/političkoj organizaciji. 
Logo stranke Savez 90/Zeleni Srbije pripada svetskom pokretu i identifikuje se sa svim organizacijama koje svoje ciljeve usmeravaju u pravcu zaštite životne sredine, kao globalnog interesa civilizacije, a ne regionalnog ili lokalno interesa pojedinih organizacija, čije delovanje je usko i isključivo vezano za politiku i ostvarivanje svojih ciljeva kroz političko delovanje.

U kontekstu svega navedenog, Savez 90/Zelenih Srbije ima potrebu i podršku srodnih organizacija koje deluju globalno i sa njima razvija partnerski odnos a ne nalogodavni odnos, jer u interesu zaštite životne sredine svi delujemo ujedinjeno u istom cilju, međusobno razmenjujući znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, kako bi građani Srbije dobili sve ono što je neophodno zarad zdravijeg života, koji je u postojećim uslovima izuzetno ugrožen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati