Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

28. 12. 2021. 12:15 16

Ćuta: Pridružujemo se protestima 3. januara

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da će se pridružiti najavljenom protestu 3. januara i istakao da je dobro da se protestuje.

Jovanović je rekao da je ova organizacija na poslednjem protestu najavila blokade posle Božića, ali da će se pridružiti skupu 3. januara i „da je dobro da se protestuje“.

- Još uvek nas nisu obavestili o tome, ali nema tu ničega spornog. Mi smo na poslednjem protestu najavili da ćemo nastaviti blokadu posle Božića, ali svakako ćemo se priključiti novoj blokadi. Pozivam sve građane da se priključe, da nas dođe što više i da napravimo velike blokade. Samo neka se blokira, jer Rio Tinto definitivno nije rešio da ide iz Srbije - podvukao je Jovanović.

Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je nove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut.

- Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13 sati. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije - poručili su iz SEOS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati