Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 07. 2021. 14:38 1

"Belivukov iskaz nije krunski dokaz, nego deo mozaika"

Jasno je da je vlast "rodila" mafijašku organizaciju Veljka Belivuka i da ju je podizala, izjavila je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić za Novu.rs. Ona je kazala da Belivukov iskaz "nije inicijalna kapisla i krunski dokaz, već je samo još jedan deo u mozaiku veza režima Aleksandra Vučiča sa ovom mafijaškom organizacijom".

- Moramo da imamo na umu da je klan nastao za vreme ove vlasti i bez te podrške nije bilo moguće da se toliko uveća u svojoj moći, da preuzme tribine, reketira, da drži obezbeđenje u klubovima - rekla je Rašković Ivić.

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke, tvrdeći da mu je Vučić tražio različite usluge.

Potpredsednica Narodne stranke kaže da "već svi znamo već neko vreme" da je Belivukov klan činio usluge režimu, navodeći da su "sredili" tribinu da se ne viče protiv Vučića, učinili da navijači ne napadnu paradu ponosa i da su dejstvovali na građanskim protestima 2020. godine.

- Mislim da je do Belivukovog pada došlo zbog mafijaško-partijskog obračuna u okviru SNS, a ne zato što su institucije radile svoj posao. Da je delovala pravna država oni ne bi mogli ni toliko da porastu - rekla je Rašković Ivić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati