Politika

Direktno.rs

21. 07. 2021. 06:57 7

Koga sve Vučić prima u SNS raširenih ruku? (II deo)

U SNS ima mesta za sve poštene i vredne ljude, treba da ostanemo otvorena stranka, stranka koja prima raširenih ruku ljude u svoje redove, u svoju porodicu - izjavio je Aleksandar Vučić u Novom Sadu, na drugom od nenajavljenih iznenadnih mitinga SNS, kojim se disciplinuje lokalno stranačko rukovodstvo pred izbore iduće godine. Nakon prvih pet najpoštenijih i najvrednijih (Vesić, Mali, Kokeza, Jovičić, Stefanović) za čija imena su vezane neke od najvećih finansijskih afera, nastavljamo sa prikazom profila onih koje Vučić dočekuje "raširenih ruku", a preleteli su u SNS iz drugih stranaka.

1. JELENA TRIVAN

Ova nekada istaknuta članica Demokratske stranke, koja se odlikovala agresivnošću u javnim nastupima, pogotovo kada se radilo o SNS i "mračnim snagama" 90-tih, ubrzo nakon dolaska Aleksandra Vučića na vlast, promenila je ploču i postala ponos naprednjačke porodice.

Za promenu ideološkog tabora, Jelena Trivan je nagrađena mestom direktora Službenog glasnika.

Ipak, to nije moglo da je sačuva od skandala u vezi sa plagiranjem doktorske disertacije. Naime, 2019. godine, u nedeljniku Vreme, izašao je tekst Nemanje Rujevića u kojem je dokazao da je Jelena Trivan prepisala, bez navođenja izvora, barem 15 odsto doktorske teze "Biblioteke i multikulturalnost", koja je odbranjena na Filološkom fakultetu 2013. godine.

Buduća doktorka nauka, tvrdi autor teksta, preuzimala je u svojoj doktorskoj tezi - bez citiranja - delove radova drugih autora, između ostalih i od Boška Obradovića, lidera Dveri, ali i tekstove sa nekakvih foruma, zatim sajtova kojima su dostupni objavljeni seminarski radovi, a u disertaciji se čak našao - od reči do reči, bez ijednog citata - i kompletan članak sa Vikipedije.

Zbog tvrdnji izrečenih u tekstu, Trivan je tužila nedeljnik Vreme.

2. NEBOJŠA BAKAREC

I ovaj naprednjački jastreb promenio je tabor i od Koštuničine mlade nade i žestokog kritičara Aleksandra Vučića, svečano je prešao u naprednjačku porodicu gde ga je upravo Vučić primio raširenih ruku posle ovih reči:

- Radi se o naduvanom egu, o mesijanskoj psihozi, o verovanju u sopstvene nadljudske sposobnosti, u nekakvu svetu misiju. Istovremeno, sećamo se Aleksandra Vučića, genseka SRS, demagoga, drskog bukača, primitivnog šoviniste, Šešeljevog apologete - tvrdio je Bakarec 2013. godine i nastavio:

- Sećamo se ovog čoveka (Vučića), koji je bahato odbijao da plaća račune Telekomu Srbije za telefonske račune 15 meseci, vajkajući se malom poslaničkom platom. Sećamo se kandidata za gradonačelnika koga su tri puta do nogu potukli protivkandidati - dakle, sećamo se čoveka koji nije uspeo da postane ni gradonačelnik, a sada vlada Srbijom mimo Ustava i zakona (nije ni predsednik, ni premijer). Da li je to taj isti čovek? Onaj Vučić, gensek SRS, petnaest godina žario je i palio, kao šampion jedne primitivne demagogije.

Upravo je Bakarec viđan u javnosti sa knjigom Predraga Popovića "Politička fukara Aleksandar Vučić".

Kao nagradu za oprost grehova iz prošlosti, Bakarec danas u Skupštini Srbije obavlja najprljavije poslove za Vučića, kojih bi se postideo i Marjan Rističević.

3. SRBISLAV FILIPOVIĆ ili SRBA LEDENICA

Srba je političku karijeru započeo u G17 plus, da bi iz nje prešao u Demokratsku stranku, kako je sam izjavio, "iz želje da Srbija brže napreduje". Kako baš u DS nisu bili impresionirani Srbinim mogućnostima i performansama, on je žutu boju zamenio crnom i prešao u SNS, gde je već 2016. postao poslanik.

Ovaj naprednjak je 14. decembra 2018. godine, Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da nema automobil, ni stan, ni štednju, ni bilo kakvu pokretnu i nepokretnu imovinu u zemlji i inostranstvu. Ipak, to ga nije sprečilo da Dragana Đilasa okrivi za razlupani auto u centru Beograda, te da ga pozove da dođe ispred njegove zgrade na obračun.

Uspeo je Srba da očara svog novog idola sa Andrićevog venca desetominutnim govorom u Skupštini Srbije, u kojem je uspeo da Dragana Đilasa, lidera SSP, proglasi "najvećim lopovom, bednikom, ali i vođom kriminalnih klanova čiji je cilj ubistvo predsednika Srbije".

Priznao je Filipović svojim pratiocima na Fejsbuku da nije "lako govoriti nekad ljudima stvari koje ih ljute i ne prijaju, ali kad se okrenete i vidite da ste učestvovali u debatama o zakonima koji su tako mnogo nabolje promenili Srbiju, onda u nove skupštinske rasprave ulazite sa još više elana i želje da naša Srbija nastavi da pobeđuje". Srba je danas ponosni član GO SNS.

4. MILENKO JOVANOV

I Jovanov je produkt Vojislava Koštunice, u čijoj stranci je boravio do 2015. kada je "shvatio" da je Vučić ono što Srbiji treba.

- Naš cilj je obaranje režima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije koja je smanjila penzije, koja vodi Srbiju u NATO, koja vodeći Srbiju u EU doživljava svaki dan nova poniženja, koja priznaje nezavisno Kosovo, koja je upropastila srpsku ekonomiju, koja će upropastiti srpsku porodicu, koja je upropastila sve čega se dotakla - tvrdio je Jovanov.

Sav ponosan na još jednog preletača u naprednjačkoj porodici, Vučić je objašnjavao javnosti kako upravo u Jovanovu vidi sebe iz mladalačkih dana, iako još ne postoje informacije da je Milenko bio huligan sa navijačkih tribina.

Jovanov mu se odužio tako što je u toku predsedničke kampanje 2017. godine, optužio suprugu Vuka Jeremića, Natašu, da je predvodnik narko-kartela u Srbiji. To je Milenka vinulo u stranačke visine, jer je Vučić prepoznao tu osobinu koju i sam ima, bezočnog laganja i klevetanja. Sada Milenko piše stranačka saopštenja kakvih bi se postideli i poslednji kočijaši.

5. ALEKSANDAR MARTINOVIĆ

Nekada žestok apologeta Vojislava Šešelja, četništva, ideje Velike Srbije, Martinović priznaje da je bio "magarac" i pokajnički pred skute Aleksandra Vučića nudi svoje usluge, koji mu velikodušno oprašta što je nekada izjavljivao stvari poput ove:

- SNS se finansira na apsolutno nelegalan način, finansiraju je tajkuni, mafijaši i kriminalci. Saradnja sa onima koji su nastali krađom mandata SRS nije moguća. Nikoliću i Vučiću se ne može verovati. Kad bi sutra došli na vlast, vodili bi goru politiku od one koju vodi Boris Tadić.

Danas, da bi oprao svoju biografiju, Martinović mora da bude veći "katolik od pape", te u je Skupštini veći Vučić i od samog Vučića, za kojeg je bio spreman i da štrajkuje glađu. Ne preza Martinović ni od čega i ničega se ne stidi. Sve zadatke koje mu poveri Aleksandar Vučić izvršava revnosno, atakujući na opoziciju.

No, kako primećujemo, iako je koristan Vučiću, Martinović dalje od skupštinske klupe ne može da makne. Napredovale su mnogobrojne naprednjačke perjanice upravo iz Skupštine uz Martinovića i odlazile, ali Martinović je zadržan kao poslednji bedem odbrane lika i dela Aleksandra Vučića u Skupštini.

Doduše, nagrađuje Vučić i Martinovića, samo nekim manje značajnim pažnjama, poput one kad mu je dao mesto predavača na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, zbog čega je bez posla ostalo nekoliko profesora. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati