Srbija

Direktno.rs

08. 05. 2024. 18:22 2

"Nismo prihvatili da budemo lutke u predstavi vladajuće većine"

Pokrajinski poslanik i potpredsednik Srbija centra dr Mihailo Brkić izjavio je da opozicija nije prisustvovala današnjoj sednici o izboru Pokrajinske vlade jer im ni do početka sednice Skupštine APV nisu dostavljena ni imena budućih sekretara.

- Bojkotovali smo sednicu Pokrajinske skupštine jer nije normalno da 37 poslanika ulazi u salu, a da mi ne znamo ime nijednog budućeg sekretara. Ne njihove biografije, nego da čak ne znamo ni ko su. Dovedeni smo u situaciju da budemo neka vrsta lutaka koje treba da učestvuju u pozorišnoj predstavi. To nismo prihvatili - rekao je Brkić za N1.

On je istakao da je opozicija predložila da se izbor članova Vlade AP Vojvodine odloži jer su dobili predlog i biografiju samo mandatara.

- Vladajuća većina to nije prihvatila tako da je naš odgovor na njihovu nekolegijalnost bio to da ne uđemo u salu i pošaljemo poruku da ne prihvatamo ulogu statiste u ovom političkom procesu.

Brkić je citirao i jednog od naših rodonačelnika pravne nauka Valtazara Bogišiča koji je rekao "Što se grbo rodi život ne ispravi".

- Čitav izborni proces i konstituisanje Skupštine je pod velikim upitnim legitimitetom. 75 dana je Skupština pauzirana da bi sad bila u cajtnotu i sad navrat - nanos hajde da izaberemo poslednjeg dana vladu. To sve ide u prilog tome da što se grbo rodi život ne ispravi - zaključio je Brkić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati