Politika

M. Radović

08. 03. 2021. 14:04 4

Dejan Bulatović: Vučićev režim je najveći problem naroda!

Ja u ime seljaka pitam, zašto ja u Batrovcima plaćam punu cenu dizela, a moj komšija koji živi na četiri kilometra od mene, ali u Hrvatskoj, dobija gorivo bez akciza? Pitam ko je omogućio tajkunima da otkupe žito za 15 dinara, a sada ga prodaju po 24,5? Zašto ne preuzmemo zakone o uvozu mesa od EU, pa da ne mogu da nam prodaju govedinu zamrznutu već deset godina i tako ubijaju srpskog stočara - rekao je u Intervjuu Direktno potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović!

 

Već neko duže vreme upozoravate da je srpska poljoprivreda u teškoj situaciji i pred uništenjem, kao i da država forsira poljoprivrednike da napuštaju svoja gazdinstva i da prelaze da rade u fabrikama. Zašto se to dešava?

- Zbog neznanja, bahatosti i lopovluka. Zato što ne može ni seljaka ni paora da razume neko ko nikada brazdu nije zaorao, ko nije palio slamu noću da sačuva voćke od mraza ili pomagao krmači da se oprasi. Ne može niko koga je sunce pržilo samo na plaži i ko nije izašao iz rashlađene kancelarije da shvati važnost navodnjavanja… A baš takvi su ljudi koji danas vode srpsku poljoprivredu.


Jednom prilikom ste rekli da država ništa ne radi po pitanju poljoprivrede, da ministar finansija u svom izlaganju o budžetu takođe nije nijednom pomenuo poljoprivredu, ali često i postavljate ista pitanja ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću. Vi ste dugo poljoprivrednik, u čemu prema Vašem mišljenju greši Vlada i ministar kada je reč o poljoprivredi?


- Evropa daje 200 evra po hektaru. Naša Vlada je “ispod žita” donela Uredbu o smanjenju subvencija koje su zatekli na 12.000 dinara, sa već mizernih 5.200 na 4.000 dinara po hektaru, što je veliki udarac na budžet zemljoradnika. Ja u ime seljaka pitam, zašto? Zašto ja u Batrovcima plaćam punu cenu dizela, a moj komšija koji živi na 4 km od mene, ali u Hrvatskoj, dobija gorivo bez akciza? Pitam ko je omogućio tajkunima da otkupe žito za 15 dinara, a sada ga prodaju po 24,5? Zašto ne preuzmemo zakone o uvozu mesa od EU, pa da ne mogu da nam prodaju govedinu zamrznutu već deset godina i tako ubijaju srpskog stočara.

Šta je rešenje?

- Rešenje vidim pre svega u vraćanju zemlje koju je ova vlast bahato otela od naroda da bi poklonila strancima. Zatim, garantovanje otkupnih cena svakome ko potpiše ugovor sa državom kao i otkup svega što proizvede. Oživljavanje giganata poput “PKB”-a, ali i ponovno pokretanje proizvodnje poljoprivrednih mašina.


Na Vašoj kući u Šidu u oktobru su osvanuli grafiti "Đilas i Bulatović lopovi", kao i "Smrt Đilasovcima", pa je zadržan Zoran Radmilović, Vaš blizak prijatelj, jer je navodno u njegovoj kući pronađena farba slična onoj kojom su ispisani grafiti. Na kraju je Tužilaštvo odbilo krivičnu prijavu policije. Ko stoji iza tih pretnji?

- Ko stoji iza pretnji? Aleksandar Vučić. On stoji iza svega. Da li je on lično naredio, ili neki njegov sledbenik sam to uradio da bi se dokazao, je nebitno.


Rekli ste da trenutno prolazite gore stvari nego za vreme vlasti Slobodana Miloševića. Zašto?

- Miloševićev režim je pao 2000. godine, a danas, dve decenije kasnije Srbiju vode tadašnje mlade nade upravo Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja. Naglo skretanje Srbije sa puta ka Evropi i tumaranje od dalekog Istoka do predvorja Zapada vidim kao veliki problem za našu zemlju, kojim nas Aleksandar Vučić vraća u doba mračnije od devedesetih.

Kada uporedite vreme vlasti Slobodana Miloševića i danas, šta biste rekli?

- Bio bih optimističan i rekao bih da duboko verujem da će do promene vlasti doći, kao i tada. Miloševićevo i Vučićevo vreme, ako mogu tako da se izrazim, u mnogo čemu liče, ali se i po mnogo čemu razlikuju. Iz nekog razloga, ista borba se vodi ponovo, ali sam kao i tada, i sada duboko uveren u pobedu naroda.


Kako Vi vidite trenutnu političku situaciju u Srbiji?

- Kao izuzetno nepovoljnu u svakom segmentu, međutim, moram da naglasim, to ne smatram permanentnim stanjem, jer znam da se ulažu veliki napori i energija u promenu trenutne situacije i stvaranje uslova da ovaj narod konačno živi u slobodi i pravdi.

Šta je najveći problem aktuelne vlasti, a šta je rešenje za poboljšanje trenutne situacije u Srbiji?

- Verujem da vlast ima ozbiljnih problema, ali mene zanimaju problemi naroda, a upravo najveći problem naroda je Vučićev režim i taj problem ćemo rešiti na narednim izborima koji budu organizovani u skladu sa poštovanjem iskonskog prava svakog čoveka na izbornu volju, što je ujedno i osnova demokratskih tekovina, koje bez odlaganja moramo vratiti u ovu zemlju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati