Politika

[ Izvor: Beta ]

13. 12. 2019. 17:19 1

Fajon: Izbori da budu fer i demokratski

Šefica delegacije u parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj unijiTanja Fajon izjavila je da je jako bitno što je dogovoreno da izbori ne budu u martu, da će biti vremena da građani steknu više poverenja i da će izborni proces biti fer i demokratski.

Ona je, nakon treće runde dijaloga vlasti i dela opozicije i brojnih sastanaka u Beogradu o izbornim uslovima, rekla da je zadovoljna jer je postignut napredak i najznačajniji dogovor oko slobode medija.Rekla je i da se nada novim propisima za rad nacionalne televizije u izbornoj kampanji i još nekoliko stvari važnih za slobodu medija.

Izvestilac Evropskog parlamenta o Srbiji Vladimir Bilčik rekao je da uprkos tome što se govori da nema dovoljno vremena za ostvarenje svih izbornih uslova, važan ishod dijaloga je taj što je definisana vremenska odrednica za realizaciju svake obaveze.Rekao je da će se u narednom periodu sastati sa predstavnicima Evropskog parlamenta i Evropske komisije kako bi videli na koji način oni mogu da podrže ostvarivanje obaveza za unapređenje izbornih uslova u Srbiji.

Bilčik je naveo da će evropski parlamentarci i dalje biti na raspolaganju za svaku dodatnu podršku, a kako je rekao, dogovorena je i kratkotrajna posmatračka misija.

On je rekao da žele da vide napredak u radu REM-a, ali i ostalih regulatiornih tela uključenih u izborni proces, kao i boljitak u pristupu svim medijima. Prema važećem zakonu, izbori bi mogli da se održe najkasnije trećeg maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati