Zdravlje

Direktno.rs

29. 07. 2021. 09:04 2

Ishrana prema krvnim grupama: Šta jesti, a šta izbegavati

Pravilna prehrana izuzetno je važna za zdrav i dug život, a lekar Peter D'Adamo tvrdi kako ishranu treba prilagoditi svojoj krvnoj grupi.

Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna ishrana može nam pomoći i u gubitku viška kilograma, ali važno je znati koje namirnice su za koga preporučljive.

Krvna grupa 0

Ishrana bi trebalo da bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mlečnih proizvoda, ribe, povrća, mahunarki. Za mršavljenje su najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokula, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Krvna grupa A

Treba da izbegavate meso i birate vegetarijansku ishranu s mnogo mahunarki, voća i povrća i celovitih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, a treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu, kukuruz i pasulj.

Krvna grupa B

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso može takođe biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode s nižim postotkom masti. Za mršavljenje treba da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, a izbegavajte piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša bi ishrana trebalo da uključuje morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želudačne kiseline. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, zeleno povrće i alge, a treba izbegavati piletinu, kukuruz, heljdu i pasulj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati