Poznati

Direktno.rs

01. 09. 2021. 20:40 0

Znate li pravo ime Gage Nikolića? Dina Dvornika? Bebeka?...

Postoje javne ličnosti koje nose takozvana umetnička imena, ali ima i onih koje celog života zovemo nadimcima. I ne samo javnost, već prijatelji, porodica, pa i oni sami sebe ne zovu pravim imenom.

Legendarni glumac Dragan Nikolić filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari” i tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

- Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je čuveni glumac.Dino Dvornik bio je hrvatski muzičar poznat kao kralj fanka, a ostao je upamćen po mnogobrojnim hitovima koji se slušaju i dan danas. Rođen je kao sin popularnog poznatog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Nije bavio glumom, već je odabrao muziku, kao svoju veliku ljubav. Međutim, ono što je malo poznato jeste njegovo pravo ime. Čuveni muzičar se zapravo zvao Miljenko.Godine 1989. se oženio, a godinu dana kasnije je dobio ćerku Elu. Dino je iza sebe ostavio hitove koji se i danas rado puštaju u klubovima. Njegova muzika je obeležila kraj osamdesetih i rane devedesete, kada je Dino bio najveća zvezda.

Preminuo je 7. septembra 2008. godine u svom stanu od predoziranja, samo 18 dana nakon 44. rođendana. Mina Lazarević spada u naše najpopularnije glumice, međutim, ono što i njeni najodaniji obožavaoci ne znaju jeste da glumica ima "drugo" pravo ime za koje retko ko zna.

Pravo ime Mine Lazarević je zapravo Mirjana.

Svi je, međutim, celog života znaju kao Minu, a sve je počelo kada se na svom prvom rođendanu "pogrešno" predstavila gostima. Mala Mirjana je na pitanje "kako se zoveš" odgovorila sa "Mina".

Legenda jugoslovenske rok scene i nekadašnji član sastava Bijelo dugme Željko Bebek nedavno je za Večernji list otkrio svoje pravo ime.

- Ja sam u stvari Želimir, ali me nikad niko ne zove tako. To stoji u dokumentima i kad pročitaju ljudi to u dokumentima, onda kažu "ja mislio ti Željko". Kad smo sarađivali ovde u studiju, pa kad bismo hteli na Instagramu da objavimo da smo radili zajedno, onda napišemo Branimir, Želimir i Zvonimir. Miroljupci, mirotvorci - ispričao je muzičar, misleći na saradnika Branimira Mihaljevića i sina Zvonimira, s kojim je snimio i duet.

U jednom intervjuu glumica Eva Ras je otkrila zapravo koje je njeno puno ime.

- Ja sam kao Salvador Dali, sećam se i vremena kad sam bila fetus. U majčinoj utrobi sam imala sestru bliznakinju, koja se rodila mrtva. Kada sam progovorila sa godinu i nešto, tražila sam svoju sestru i imenovala sam je imenom Temura - rekla je Eva i dodala: 

- Dok sam igrala u pozorištu, mogla sam da uskačem u uloge bez probe jer sam ja te predstave gledala uživo, bile su u mojoj glavi. Razlika je samo u tome što sam ja morala da budem na sceni pred publikom. Otac i majka su se razveli pre nego što sam se ja rodila, zato imam toliko imena, Eva Marija Balša Vagner - zaključila je glumica, koja je udajom za Rasa, čuvenog slikara, dodala njegovo prezime Stević.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati