Hronika

Direktno.rs

17. 05. 2024. 11:45 1

POKS: Prete smrću kandidatima koalicije NADA, Tužilaštvo da reaguje

"Ponovo pozivamo nadležne državne organe, policiju i tužilaštvo, da HITNO reaguju na poziv za UBISTVO koji je upućen 16. maja 2024. godine oko 16 časova (i još uvek stoji) na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi MOJ BEČEJ (koja ima preko 9.000 pratilaca), od strane izvesnog NEBOJŠE ČUBRILA iz Bečeja!", navodi se u saopštenju Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS), koje prenosimo u celosti.

"Naime, komentar u kome je upućen poziv na UBISTVO, stavljen je kao komentar na status lažnog profila MESAROŠ JANOŠ na fotografiju Programa za Bečej proklamovanog od strane odborničke liste broj 4. "NADA ZA BEČEJ - SVI ZA BEČEJ - POKS - NOVI DSS".

U komentaru se pominje da "treba poubijati sve četnike od bradatog vepra".

Kako POKS u svom programu baštini ideje i bori se za istinu o Ravnogorskom pokretu (istorijski i narodski naziv: četnici) i kako je POKS javno objavio Program za Bečej na koji je stavljen inkriminišući
komentar, to ukazuje da je poziv na UBISTVO upućen svim kandidatima za odbornike sa pomenute liste (ali i njenim podržavaocima), koja je proklamovala Program za Bečej ispod kojeg je stavljen inkriminišući komentar koji poziva na UBISTVO.

Podsećamo da se na ovoj listi nalazi i narodni poslanik Nenad Tomašević kome su već upućivane pretnje ubistvom, kao i razne druge pretnje i najgore uvrede, za koje je podnošeno nekoliko krivičnih prijava.

Upozoravamo da se nepostupanje i neodgovoran pristup nadležnih državnih organa povodom ovog inkriminišućeg dela može protumačiti i kao signal i dopuštenje od strane određenih grupa ili pojedinaca, koji ne dele ista politička ubeđenja, na protivpravna dela protiv kandidata za odbornike
liste NADA ZA BEČEJ - SVI ZA BEČEJ - POKS - NOVI DSS i njihovih podržavaoca.

Zahvaljujemo se Milanu Bokunu nosiocu odborničke liste SAMO LOKALNO na osudi ovih monstruoznih pretnji i pozivu državnim organima na reakciju, koja je nažalost izostala", navodi se u saopštenju POKS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati