Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

18. 11. 2019. 20:41 0

LUDILO MOZGA #12 Kosmajski vilenjak zna istinu - svekrva nema veze sa zločinom

U nedostatku slobode da za bilo koju temu pozovu više strana za sagovornike, srpski novinari su posegli za - vilenjacima. Cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Od najvažnijih srpskih nedoumica - ko je bio Tito, da li je Arkan živ, šta to čuka u levom točku "Jugića", radi li Marić za Udbu, jedino važnije i aktuelnije pitanje je postalo - ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović.

Kad god bi se u Srbiji dešavale krucijalne stvari za državu, valjda sasvim slučajno, tabloidima se jave neki novi ljudi sa nekim novim informacijama o istom starom slučaju. I tako već tri i po godine. Ovog puta, gorostasi novinarstva su za sagovornika našli - "kosmajskog vilenjaka". Naslov u novinama - KOSMAJSKI VILENJAK ZLATKO ŠUMADIJSKI KAŽE DA ZNA ISTINU: Svekrva nema veze sa zločinom! Ne bi ona ubila majku svog unučeta i unesrećila svog sina! 

Sednem ujutro, doručkujem, napijem se kafe i pustim da gledam "Gospodar prstenova" sva tri dela, ne bih li se pripremio za razgovor sa vilenjakom. Rešio sam da ovog kosmajskog posetim, da i ja čujem šta se tu dešava, pa da razrešim misteriozno ubistvo. Izučim sve simptome ponašanja sa vilenjacima i na put.

Očekivao sam nekoga visokog dva metra, mršavog, u odorama kakve se viđaju samo na filmovima, sa belom kosom od koje zastaje dah. Ja u Mladenovac, kad tamo neki kratko podšišani, kežual obučeni čovek, sa tetovažom mačka Silvestera. Kovelim, samo se pretvara.

- Iza ubistva stoji narko-kartel - reče vilenjak.
- Vi ste to videli u nekom paralelnom univerzumu? - upitah.
- Da!
- A je l imate tamo kule, kako stižete tamo?
- Ovim putem - pokaza rukom - druga ulica levo.
Vešt je, pomislih, neće ništa da otkrije.
- Da li biste vi imali dokaze na sudu, ako Vas ja pozovem da svedočite, da rešite ubistvo decenije?
- Moja reč je najveći dokaz. Vilenjacima se mora verovati na reč.
- Ali, niste mi rekli ništa novo, rekli ste mi sve što smo već znali.
- Mogu da ti kažem ko je bio Tito - reče on, a ja se šokirah.
- Ko?
- ... - odgovori mi i reče mi da nikako ne pominjem u tekstovima, ali sam mu zahvaljujući tome poverovao i po pitanju pevačice, tako da smo zajedno posle došli do svih rešenja i u potpunosti razrešili misteriju. I kako je sve počelo, kako je trajalo, kako se završilo. Vilenjak i ja. Više niko neće morati da piše o tome. Vilenjak je zaslužan za sve.

A mene... Ako se sete na dan bezbednosti - sete se...

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati