Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 04. 2024. 11:06 17

Posle 10 godina Dačić opet dobio "pendrek"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće ministar unutrašnjih poslova u novoj Vladi. On se na tu poziciju vraća posle 10 godina.

Mandatar za sastav Vlade i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, saopštio je danas imena ministara, te je tom prilikom rekao da će doskorašnji šef diplomatije Ivica Dačić biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pored resora, Dačić je dobio i mesto potpredsednika Vlade. Ovom odlukom lider socijalista se vraća na čelo policije nakon jedne decenije.

Podsećamo, Dačić je bio ministar unutrašnjih poslova u periodu od 2008. do 2012. godine, u Vladi koju su formirali socijalisti i demokrate. Od 2012. do 2014. godine on je bio premijer, ali je obavljao i funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je lideru socijalista da bira između Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, piše Nova.rs.

Iako je prema našim saznanjima Dačić bio bliži odluci da ostane na čelu diplomatije, ipak je završio na čelu policije. Na mestu koje je u mandatu prethodne Vlade pripadalo Bratislavu Gašiću.

Pored Dačića, u novoj Vladi će socijalisti imati još tri ministra.

Slavica Đukić Dejanović ostaje na čelu prosvete, dok će Đorđe Milićević i Novica Tončev i u novoj Vladi biti ministri bez portfelja. To znači da svo troje ostaju na svojim pozicijama, ali i da su u ovoj preraspodeli socijalisti ostali bez Ministarstva privrede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati