Hronika

[ Izvor: N1 ]

22. 07. 2022. 19:30 4

Presuda Marjanoviću - svirepo ubistvo i suđenje u medijima

Viši sud u Beogradu osudio je Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči. Prvostepenu presudu je petočlano sudsko veće donelo jednoglasno. Jelena Marjanović bila je pevačica čije telo je pronađeno na nasipu u Borči 3. aprila 2016. Dan ranije, Zoran Marjanović prijavio je njen nestanak, tvrdeći da su bili zajedno, da je ona otišla da džogira i da se nije vratila. Kroz godinu dana Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio taj zločin. Nakon izricanja sudske presude Marjanović je uhapšen u Borči i odveden u pritvor Centralnog zatvora.

Nesumnjivo je dokazano da je Zoran Marjanović iskoristio poverenje svoje supruge i ubio je na svirep i podmukao način, reči su postupajuće sudije Jelene Škulić. Ona je prilikom izricanja prvostepene presude rekla i da je u trenutku izvršenja krivičnog dela Zoran bio svestan tog dela, odnosno ubistva supruge.

- Presudu smatram skandaloznom, a pratite šta će se nakon nje dešavati, videćete ko će napredovati, ko će nazadovati, mnoge stvari će vam biti jasnije - rekao je nakon izricanja presude Marjanovićev advokat, Nikola Dumnić.

Advokat Dumnić kaže da personalni dokaz za ovakvu presudu ne postoji.

- Nije postojao niko ko ga tereti lično da ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen bilo kakav trag koji bi upućivao na takav zaključak - kazao je.
Tužilaštvo je, sa druge strane, našlo dokaze i iznelo ih u završnoj reči, navode mediji koji su pratili završnicu ovog slučaja. Među ključnim dokazima je to što je Marjanović, pre nego što je počinio ubistvo, isključio mobilni telefon, tako da bazne stanice mobilnih operatera nisu mogle da ga lociraju.

Svesno, tvrde tužioci, jer je nakon ubistva telefon ponovo uključio. Veštačenjem je potom utvrđeno da je neko pokušao da ukloni tragove krvi Jelene Marjanović sa zadnjeg sedišta Zoranovog automobila. Blatu koje je nađeno na pantalonama sada osuđenog Marjanovića posvećeno je mnogo pažnje u obrazloženju presude, prenosi Nova.rs. Uzorci tog blata po svom sastavu odgovaraju sastavu blata u kanalu gde je ležao Jelenin leš.

- Sud je u potpunosti usvojio predloge tužilaštva i pravilno cenio sve dokaze tužilaštva, tako da sam u potpunosti zadovoljan presudom, visinom izrečene kazne i odlukom kojom mu je sud ponovo odredio pritvor - kazao je viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

- Ovo je Palata nepravde, ne Palata pravde. To je prva stvar, a druga stvar, očito da je ovaj sud sud potrebe, a ne sud pravde. Kad kažem potrebe – naručene presude, pa ‘ajde da vidim ko će posle predsednika Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova, sada odbrane, da donese oslobađajuću presudu - kaže advokat Stefan Jokić.
Da se ovaj slučaj od pre šest godina okončava naručenom presudom, za sada dokaza nema. Međutim, dokaza u prilog tome da se i predsednik ovim slučajem često bavio, iznosio detalje zločina i predviđao ishod – ima.

- Da vi vidite samo slike glave te nesrećne žene. To je lobanja probijena bog zna koliko puta. To je nešto zastrašujuće, takvi monstrumi zaslužuju najstrožu i najstrašniju kaznu - govorio je predsednik Aleksandar Vučić 2017. godine.

Na kaznu od 40 godina zatvora Zoran Marjanović osuđen je prvostepeno, što znači da odbrana i tužilaštvo imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu.

Marjanović je uhapšen u septembru 2017. godine, a to hapšenje ostaće upamćeno kao ono koje je najavljeno i to svima, na nacionalnoj frekvenicji, u rijaliti programu u kojem je on učestvovao. Posle smrti supruge oduzeto mu je dete, da bi mu starateljstvo nad njim u međuvremenu bilo vraćeno. Od 2018. godine se branio sa slobode, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio deset meseci. Suđenje za ubistvo Jelene Marjanović počelo je u novembru 2019. godine, kada je Zoran negirao da je počinio zločin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati