Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

17. 06. 2024. 21:44 19

Srpkinja pitala da li je sigurno da ide u Split, odgovori ODUŠEVILI

Sezona letovanja već je uveliko počela, aranžmani su se birali još tokom zimskih meseci i mnogi ovih dana sitno odbrojavaju do polaska na more i uživanja na plaži. Iako je već poznato da većina Srba najradije bira da odmor provede u Grčkoj, nekima je draže da se brčkaju u Jadranskom moru pa idu u Crnu Goru ili Hrvatsku.

Zbog nekolicine neprijatnih događaja i incidenata koje su ranije prijavljivali turisti iz Srbije, poput polupanih automobila i uvreda na nacionalnoj osnovi, mnogi se danas pitaju da li je bezbedno letovati u Hrvatskoj. To je zabrinulo i jednu Srpkinju koja je odgovor odlučila da potraži na društvenoj mreži "Iks".

- Želim da idem u Split (sad tek, jer mi se smučio ovaj jun u Grčkoj) i svi mi govore da ne smem, da li sam normalna, kako me nije strah... Molim Hrvate da mi kažu da li bi imali nešto protiv i šta to može da mi se desi? Ili nekog iz Srbije ko je bio i šta mu se desilo - napisala je ona.

Objava je brzo privukla pažnju korisnika iz čitavog regiona koji su brzo došli do zaključka da razloga za strah ima - ali samo od prijatnih i lepih utisaka.

"Može da ti se desi da se prejedeš jagnjetine"

"Idi u Split, idi gde god želiš, i ništa ti se neće desiti. Ako tražiš kavgu, dobićeš je i u Srbiji, ne moraš u Split. Išla sam i idem gde god sam poželela i imala mogućnosti, nikada mi se ništa loše nije desilo. Budala je stanje svesti, ostalo je geografija", "Ma opusti se, evo ja poslednjih 20 god idem i ništa, sve normalno, u restoranima rade uglavnom naši mladi ljudi, niko nikog ne gleda a i prepuno je naših tablica", "Bila sam prosle godine par dana, pa na Bracu - apsolutno su svi ljubazni i predusretljivi, na ulici ako nekoga nesto pitas, u restoranima, kaficima, zaista nijedno negativno iskustvo nismo imale za sve te dane", pisali su korisnici.

Jedan od njih šaljivo ističe da opasnost vreba jedino od prejedanja jagnjetinom.

- Može da ti se desi da se prejedeš jagnjetine ispod peke, najveća katastrofa koja može da ti se desi da u konobi nestane vina u tri ujutro - dodaje on.

"Pola Srbije radi na hrvatskom primorju"

Potom se nastavio niz lepih utisaka i pozitivnih iskustava iz susedne države.

"Pola Srbije radi na hrvatskom primorju, najviše u Dalmaciji. Idi i uživaj", "Došao sam sa letovanja u Hrvatskoj i niko me nije loše pogledao a kamoli nešto više, svi preljubazni raspoloženi, nasmejani, druželjubivi, komunikativni", "Bila u Makarskoj, oduševljena sam", "Prošle godine u Splitu, Podstrana. Gazdarica još tražila da joj se javimo preko vibera kad stignemo da ne brine kako smo prošli u putu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati