Slobodno vreme

[ Izvor: Nova.rs ]

16. 04. 2024. 16:21 6

Bura zbog fotke o bebi u restoranu: "Grozan primer!"

Da li je maloj deci mesto u restoranu? - pitanje je koje već neko vreme u fokusu žestoke rasprave na društvenim mrežama, a nedavno objavljena fotogradija dodatno ga podgreva.

Fotografija iz jednog restorana u Srbiji, koja pokazuje nered koji je ostao nakon posete malog deteta, podeljena je na društvenoj mreži X i na startu izazvala lavinu komentara.

- Zašto ali zašto mislite da ako ste u restoranu možete i treba da ostavljate haos za svojim detetom? - stoji u opisu fotografije.

Kako se može videti na njoj, u restoranu je pored stola bila postavljena i hranilica za bebu, a ispod nje ostala gomila razbacanih ostataka hrane.

Zašto ali zašto mislite da ako ste u restoranu možete i treba da ostavljate haos za svojim detetom?

- Čak je i moje dete glasno izgovorilo ‘mama ovo nije lepo da se radi' - dodala je žena koja je uslikala scenu.

Mnogi su reagovali isto kao i ona, pa i oštrije.

"Meni je ovo prestrašno, grozan primer daju deci“; "To je onaj tip roditelja koji dece ne sme da kaže ne, jer će da povredi njihova mala nežna osećanja"; "Prostakluk ne bira mesto"; "Zato što misle da ako potroše neku kintu da mogu da rade šta hoće. Primitivizam ukršten sa skorojevićizmom"; "Sutra će to isto dete da se bahato ponaša da baca đubre na sve strane" – osuli su paljbu po roditeljima.

Drugi su, takođe zgroženi prizorom, pokušali da nađu opravdanja, jer "teško da dete koje koristi ovu stolicu može biti bahato već prosto još uči da jede". Ipak, navodno se nije "nešto desilo pa da su morali veoma brzo da se pokupe i odu“, već su izašli na igralište ispred restorana da se igraju; osoblje nije reklo da nema problema i da će oni pokupiti, jer "nisu ni videli“; a "gospođa nije rekla ni izvinite“.

"Zato što ima neko ko je plaćen da počisti za nama“, neko se osetio prozvan, a ima i onih koji su odmah krenuli u kontranapad sa: "Nadam se da kad u restoranu slučajno polomiš čašu – sama pokupiš staklo?"

Javio se i jedan konobar i potvrdio da je ovo zapravo redovna pojava.

"Dok sam radio u kafiću, ovo je bilo najčešće nepočinstvo gostiju i čim dođe više parova sa nekoliko dece za jedan sto, znam šta sledi i nikad nije bilo izuzetka. Znali su da donose i svoje kukuruze, parče lubenice i slično i sve ostave na stolu i haos oko stola kad pojedu."

"Ali kako roditelj ovo da pokupi u restoranu gde nema metlu? Da klekne i da skuplja jedno po jedno?", zapitao se neko, a rasprava se brzo nadovezala na pitanje koje već neko vreme trese mreže: Da li je maloj deci uopšte mesto u restoranu?

Povedeš dete u restoran onda kad je doraslo da sedi, jede i sastavlja rečenice da bi izrazilo svoje potrebe i želje. Sve drugo je cika, vriska, gnjavaža za dete, roditelje i ceo restoran. Restoran nije igraonica, ni vrtić, ni vaša dnevna soba, vaspitavajte decu kod kuće."Zašto, ali zašto ljudi vode bebe u restorane? Osudite me slobodno, ali maloj deci nije mesto u restoranu, naročito zimi u zatvorenom gde se puši“, smatraju neki. Osim nereda, tu je i „cika, vriska, gnjavaža za dete, roditelje i ceo restoran“, a ponašanje roditelja uvek izbije u prvi plan.

"Da vidiš kako su se “savesni roditelji” pobunili oko child free restorana, misle da svi vole da gledaju splačine koje ostaju iza njihove dece“, odgovor je uz referencu na još jednu fotografiju koja ovih dana kruži mrežama raspaljujući vatru.

Naime, postoji mesto gde možete da uvedete svog psa, ali ne i dete…

 

Šta vi mislite o tome?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati