Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 11. 2021. 09:21 1

Da li imate plan za praznike?

Praznici nam se približavaju a sa njima i prijatnija atmosfera. Nema ko ih ne voli, ali i ne čeka sa idejom da sa njima dolazi izvesno olakšanje u vidu smanjenja pritiska na poslu, u školi ili na fakultetu. Svaka Nova godina Beograd oboji vedrinom i ushićenjem koji daje poseban šarm metropoli, te je svake godine posećuje sve vise turista.

Godine koje je pojela korona

Epidemija, koja je „zatvorila“ svet poslednje dve godine i načinila većinu nas prinudno asocijalnim, izgleda da se ipak solidno drži pod kontrolom. Prethodna Nova godina nije proslavljana kako dolikuje, ali po svemu sudeći to neće biti slučaj i sa narednom. Primenjujući preporučene mere većina evropskih zemalja postiže rezultate sa kojima se mogu nadati prijatnijim praznicima.

Predstojeća Nova godina Beograd čini nalik ranijim godinama, spontanim i uobičajenim kada je proslava u pitanju. To znači da možemo da očekujemo doček Nove godine sa muzičkim programom na Trgu Nikole Pašića, a možda i na još nekim lokacijama. Gradska uprava je već objavila ko će se naći među muzičkim zvezdama koje će uveseljavati Beograđane na Trgu.

Porodica i prijatelji

Plan za doček Nove godine biće verovatno podložniji promenama nego što je to bio slučaj prethodnih godina pre korone jer se svi još uvek privikavamo na novu realnost. I dalje se preporučuje da se proslave obavljaju u manjim grupama sa posebnim naglaskom na preventivi prenošenja virusa. Ipak, drage ljude ćemo ovoga puta daleko više viđati, a možemo i da planiramo lepu proslavu.

Rituali i navike

Mali rituali na koje smo navikli, poput ispijanja pića sa najbližima tokom praznične večere, prisećanja zajedničkih smešnih momenata ili planiranje zajedničkih aktivnosti ponovo su tu da nam ulepšaju vreme. Mnogi ljudi imaju utisak da su promene koje smo bili primorani da usvojimo zbog epidemije zauvek pokvarile sve one lepe zajedničke rituale sa našim najdražim ljudima. Ipak, na pomolu je vraćanje starim navikama uz izvesna prilagođavanja preporukama nadležnih poput testiranja ili vakcinacije.

Ukoliko je deo prazničnog zadovoljstva praktikovanje nekih zajedničkih rituala sa vašim najbližima, slobodno računajte na to. Planirajte praznike sa svim onim zadovoljstvima na koja ste navikli, na primer: kuvanje i spremanje kolača sa ćerkom ili unucima. Vaši najdraži, naročito mlađi članovi porodice, biće u prilici da ponovo uživaju u zajedništvu i toplini porodice.

Doček koji se pamti

Po svemu sudeći ova Nova godina Beograd će učiniti najpoželjnijim mestom za doček u regionu. Za sve one koji su zainteresovani da Novu godinu dočekaju u nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata u Beogradu, važno je da se u pravo vreme informišu o trenutno važećim merama. Prema merama koje su sada na snazi može se zaključiti da će za doček u restoranu ili klubu biti neophodno posedovanje kovid propusnica. Kovid propusnice se trenutno dobijaju uz potvrdu o vakcinaciji, pozitivnom testu na antitela ili potvrdi o preležanom virusu.

Prema prvim procenama većina naših građana ispunjava neki od pomenutih uslova, što znači da ne postoje prepreke za održavanje javnih događaja. O posedovanju kovid propusnica brinuće kao i do sada kovid redari koji su delegirani od menadžmenta u pojedinačnim ugostiteljskim objektima. Oni će imati za zadatak i da obezbede dovoljno prostora za kretanje ljudi, odnosno da osiguraju ulazak u objekat ograničenog broja ljudi.

Ova Nova godina Beograd će učiniti življim, a nas građane svakako opuštenijim nego u prethodnom periodu. Novine koje su neminovne prihvatamo, kao i ostatak sveta, uz nadu da će sledeća godina biti daleko lakša i prijatnija nego ova za nama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati