Savremena žena

Direktno.rs

20. 03. 2024. 10:24 1

Izlazila s muškarcima u 25 zemalja, oduševljena našim komšilukom

Nakon raskida s muškarcem za kojeg je mislila da će se udati, En Mari Hagerti započela je "svetsku potragu" za mužem. Tokom dve godine je posetila 25 zemalja, istražujući scenu zabavljanja u svakoj i sakupljajući anegdote poput suvenira.

I pre ove potrage, En Mari Hagerti (28) je dosta putovala. Preselila se iz malog grada u Severnoj Karolini u Njujork, letela je svuda od Japana do Paname, pa čak i živela u Indiji kada je imala 18 godina. Ali, kako kaže za Daily Mail, zabavljanje u inostranstvu joj je otvorilo oči za "potpuno drugu stranu" putovanja, a svoje utiske deli i na TikToku.Najromantičnija mesta, tvrdi ona, su Njujork, Italija i Hrvatska.

En Mari opisala je Njujork kao svoje mesto „broj jedan“ do sada, što je dosta uticalo da se tamo i preseli.

- Mogućnosti tog grada su magične, plus ste okruženi milionima ljudi, a kada pronađete jednu posebnu osobu, osećate se kao da živite u super-romantičnom filmu - objasnila je.

- Volim velike romantične gestove i jedinstvena iskustva, a Njujork je najbolje mesto na svetu da se te stvari dogode. Na primer, planirala sam dejt za jednog momka da se provozamo helikopterom bez vrata iznad Kipa slobode, Empajer stejt bildinga i Central parka.

I Italija ju je takođe oduševila, tamo je doživela jedan od svojih "najboljih sastanaka". Naime, u Milanu, En Mari je stajala na kiši kad joj je prišao stranac.

- Prišao mi je i rekao: Mislim da si prelepa, voleo bih da te odvedem na večeru - prisetila se, a za jezero Komo kaže da je "najromantičnije mesto na kome je ikada bila". Ipak, priznaje da je bilo teško naći momke za izlaske u Italiji.

S druge strane, Hrvatska je, kako kaže, podjednako romantična i u njoj je lakše upoznati ljude nego u Italiji.

- Ima čari Italije ali je osećaj da ste više van utabanog puta. I ljudi su generalno više prijateljski raspoloženi i otvoreni za sastanke u ranoj fazi - objasnila je En Mari, a ponudila je i druge razloge zašto treba obići Hrvatsku.

Posebno je izdvojila Plitvice, Split i ostrva.

Što se tiče negativnih iskustava s dejtingom, prvo pominje Kolumbiju kao "neverovatnu zemlju" sa "kul hranom", ali čija scena za sastanke "nije za nju".

- Toga ima u celoj Latinskoj Americi, ali to je vrlo mačistička kultura u kojoj se ja ne nalazim.

Meksiko je bio još jedno mesto gde je smatrala da su muškarci "prilično šovinistički i napadni", dok je u Švajcarskoj imala problem što je bilo "teško dublje upoznati ljude".

- Otkrila sam da su Švajcarci izolovaniji i imaju tendenciju da ostanu unutar svojih grupa. Poštujem to i veoma su ljubazni, ali nisu baš najljubazniji prema pridošlicama.

Mada se u ovu avanturu upustila sa željom da pronađe srodnu dušu, En Mari za sada, kaže, uživa u procesu, upoznaje nove ljude i istražuje veze bez "velikih očekivanja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati