Savremena žena

Direktno.rs

29. 03. 2023. 10:36 11

Recept za figuru Jelene Đoković

Jelena Đoković često postavlja video snimke sa treninga, u prošlosti je dosta pisala i govorila o svojoj ishrani - a danas izgleda bolje nego ikad. Zato i nije čudno što mnogi žele da znaju u čemu se krije tajna.

Ono što je zanimljivo je da supruga najboljeg tenisera sveta osetila potrebu za zdravijom ishranom još u studentskim danima, a razlozi za to su različiti.– Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha, rekla je Jelena svoju priču o veganstvu.

Naime, iako danas može da priušti jela iz najboljih restorana i ličnog kuvara i zapravo uopšte ne mora da se bavi kuhinjom, ona neretko sama sprema svoje obroke. Najbolje od svega je što su ti njeni recepti vrlo ukusni, a još ne zahtevaju ni previše vremena za pripremu, kao ni iskustva.

Tako joj je omiljen doručak od ovsenih pahuljica sa semenkama konoplje, maka prahaom, kamu kamu (voće slično trešnjama), koprivom, puterom od badema, cimetom, kakaom, bananom, jagodom, borovnicom i kokosovim mlekom.

Možda ovo nije nabolji primer doručka koji biste mogli sami da napravite kod kuće jer većinu ovih namirnica ne koristimo ili čak i ne možemo pronaći na našem tržištu. Ipak, ovsene pahuljice sa voćem po izboru, pogotovo bobičastim, uvek su dobar izbor.

Kada je u pitanju ručak, ono što možete da naučite od Jelene i Novaka je da meso, toliko uobičajeno na našoj trpezi, ne mora da bude baš uvek prvi izbor za ručak.

Jednom prilikom Jelena je otkrila na Instagramu i kako izgeda njena ishrana i koja su to pravila kojih se pridržava.

- Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70 odsto sirova hrana, 30 odsto skuvana (supa, testenina, kinoa, riža). Ja nemam problema sa glutenom, ali ga ipak izbegavam. Da li je teško? Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna.

Tako se na njenoj trpezi mogu naći različite salate, pečeni karfiol, pa čak i brusketi od krompira. Jelena obožava i paste sa domaćim pestom i testeninom bez glutena.

Dobar predlog je i salata sa kinoom i povrćem. U Jeleninoj ishrani zastupljeni su i kolači, te smo na njenom profilu više puta mogli da vidimo različite veganske torte i slatkiše kao što su Snikers veganske kocke.

Poznato je da Novak Đoković svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije sveže isceđen sok od stabljike celera. U pitanju je porodični napitak, konzumira ga i njegova supruga Jelena, kao i deca, s tim što se za njih priprema u kombinaciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.

Celer je biljka sa posebnim nutritivnim i lekovitim svojstvima, postoji u divljem i pitomom obliku, a oba su lekovita. Celer je povrće poznato od davnina, a u prošlosti su ga ljudi uzgajali zimi i smatrali su da jača organizam, dok su njegove semenke korišćene za ublađavanje bola. Danas se uglavnom koristi kao začin ili kao prilog jelima, a njegova lekovitost potvrđena je raznim istraživanjima.

Evo kako da spremite napitak od celera

Ukoliko ste među onima koji pokušavaju da smršaju a ne mogu, primenite ovaj recept i prvo detoksikujte svoju jetru tako što ćete konzumirati napitak tri puta dnevno u roku od tri dana, prenosi Azra.ba. Tokom ta tri dana izbegavajte teške obroke i jedite zdravo kako biste olakšali proces detoksikacije.

Sastojci: 3 limuna, 1 šolja iseckanog peršuna, 5 strukova celera, 6 šolja vode.

Priprema: Stavite sok od limuna, peršun i celer u blender i izmiksajte, zatim dodajte vode i ponovo izmiksajte. Pijte po dve čaše ovog napitka tri puta dnevno na prazan stomak u roku od tri dana, a zatim napravite pauzu od 7-10 dana i ponovite proces.

Ovaj moćni napitak vam može pomoći da izvršite detoksikaciju jetre i da se otarasite viška kilograma bez mnogo napora.

Kada je organizam pun toksina, jetra ne može normalno da obavlja svoju funkciju, zato mršavljenje teče znatno sporije, a gojenje znatno brže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati