Savremena žena

Direktno.rs

24. 10. 2021. 11:07 1

Iako nema ruke, za ovu mamu prepreke ne postoje (VIDEO)

Sara Talbi je kao dete naučila da se oblači, češlja kosu i brine se o sebi koristeći stopala. Njen invaliditet je ne sputava ni u brizi za ćerku Lilu, koja ima dve godine.

Ova tridesetosmogodišnja mama, sve svoje dnevne obaveze obavlja sama, bez problema. Sara sređuje nokte, oblači svoje dete i crta – koristeći samo svoja stopala.

Lekari nisu znali da kažu zašto je Sara Talbi rođena bez gornjih ekstremiteta, a ona je na svoju različitost navikla. Naučila je da za sve što joj je potrebno, koristi stopala i nožne prste, a svoju tehniku je usavršila do perfekcije. Kako je odrastala razvijala je i veština poput seckanja povrća i šminkanja – nožnim prstima.Međutim kada je postala majka, njen hendikep je počeo mnogo više da joj smeta.

"Da biste brinuli o bebi, pogotovo u najranijem dobu, potrebne su vam ruke", priznaje Sara.

Kaže da je prvi put u životu kada je osetila ogromnu frustraciju i tugu, bilo onda kad nije mogla da podigne svoju uplakanu bebu iz kreveca.

"Tražila sam ocu svoje bebe da je izvadi iz kreveca, i čim me je zagrlila prestala je da plače. To je bio ključni momenat za mene. Shvatila sam da ja svom detetu značim mnogo više nego samo kao par ruku".

Sarina ćerka Lila, danas ima dve godine. Lilu mama oblači, kuva joj, pazi je i igra se sa njom, baš kao i sve ostale mame sa svojom decom.

Mala Lila smatra da je njena mama ista kao i sve ostale mame, jer je ne definiše par ruku, već ljubav, briga i požrtvovanost za svoje dete, a Sari ništa od toga ne manjka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati