Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 15:55 0

"Kada će mame prestati da vam traže stan i peru veš": Objavom o studentima zapalila internet

Kako su počela predavanja na fakultetima, tako su korisnici društvenih mreža krenuli sa raznim komentarima na račun troškova, studija, ali i osamostaljivanja. Pojedinci su izrevoltirani činjenicom da brucošima i dalje pomažu roditelji, a jedna takva objava osvanula je na društvenoj mreži "X".

- Kad će studentima mame prestati da traže stan i cimere po studentskim grupama, sakupljaju dokumentaciju i upisuju ih na faks, a onda dolaze na nedelju dana da im peru veš i pospreme stan? Ako ću za nešto da kažem "odrastite", to je za ovakvu vrstu osamostaljivanja - napisala je aktivistkinja Emilija Milenković "X" mreže.

Po običaju, komentari su krenuli da se nižu. Bilo je onih koji su apsolutno podržali njenu objavu, ali i onih koji brane mlade studente.

- Za pranje i peglanje stvarno nije OK, ali mi je najnormalnije da studenta iz unutrašnjosti roditelji dovezu u Beograd, pomognu im oko selidbe i pruže logističku podršku. Pa ko će, ako ne roditelji? Tata je pomogao bratu, brat posle meni, svakako je dobro imati nekog svog tada - napisala je jedna devojka u komentaru.

Na nju se nadovezala i autorka objave koja kaže da je pomoć u redu, ali ne i obavljanje stvari umesto dece.

Ipak, drugi su delili bizarna iskustva kojima su prisustvovali.

- Ja kad sam išla da pokupim indeks na faks i da se upišem, gomila ljudi je došla sa roditeljima, a upis lakši ne može biti - navodi jedna korisnica društvene mreže "X".

- Dobro kad ne dolaze na konsultacije. Ali dešavalo se i to - piše u drugom komentaru.

Pojedine pripadnice lepšeg pola pisale su kako muškarci uglavnom zbog takvih postupaka majki kasnije traže ženu koja će sve raditi za njih.

Podsetimo, pre nekoliko na Instagramu je osvanula objava jedne Beograđanke koja je opisala da je videla brucoše kojima roditelji popunjavaju papire na fakultetu, a kako je navela "pre bi sebi nogu odsekla nego vaspitala dete tako".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati