Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

28. 07. 2025. 07:25 0

Najmekša i najkremastija torta: Ne peče se, a pravi od samo 3 sastojka

Ova torta je kremasta, bogata i idealna za ljubitelje čokolade i Oreo keksa, sa daškom Kinder okusa zahvaljujući mlečnoj čokoladi.

Ne peče se, pa je savršena za brzu pripremu!

Sastojci:
 

Za podlogu:

– 250-300 g Oreo keksa (celo pakovanje, sa kremom)
– 80-100 g otopljenog putera

Za fil:

– 500 g mascarpone sira (sobne temperature)
– 100 g šećera u prahu (ili po ukusu)
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 200 ml slatke pavlake (hladne, sa minimum 30% mlečne masti)
– 200 g mlečne čokolade (ako želiš Kinder okus, idealna je Kinder čokolada, inače neka kvalitetna mlečna čokolada)
– 100 g Oreo keksa (grubo nalomljenih/iseckanih)

Za dekoraciju (opciono):

– 100 g preostale čokolade (može i bela čokolada)
– Nekoliko celih ili nalomljenih Oreo keksa
– Malo rendane čokolade ili kakao praha

Priprema:
 

1. Priprema podloge:

Oreo kekse sitno sameljite u blenderu ili ih stavite u kesu za zamrzivač i pređite preko njih oklagijom dok se ne pretvore u sitne mrvice.
Otopite puter i pomešajte ga sa samlevenim keksom dok se smesa lepo ne sjedini.

Uzmite okrugli kalup za torte (prečnika 22-24 cm) sa odvojivim dnom. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Smesu od keksa ravnomerno utisnite na dno kalupa. Možete koristiti dno čaše da je dobro pritisnete i zagladite.
Stavite podlogu u frižider dok pripremate fil.

2. Priprema fila:

U većoj posudi mikserom penasto umutite mascarpone sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Mutite dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
U posebnoj posudi, dobro ohlađenu slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.

Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pazeći da je ne pregrejete (mešajte na svakih 20-30 sekundi). Pustite je da se malo prohladi, ali da ostane tečna.

Otopljenu čokoladu dodajte smesi mascarponea i dobro promešajte mikserom dok se ne sjedini.
Nežno špatulom umešajte umućen šlag u smesu mascarponea i čokolade, mešajući laganim pokretima odozdo prema gore, dok se sve lepo ne poveže. Cilj je da zadržite vazdušastost šlaga.

Preostalih 100g Oreo keksa grubo nalomite ili iseckajte i pažljivo ih umešajte u fil.

3. Sastavljanje i hlađenje:

Izvadite kalup sa podlogom iz frižidera. Preko podloge ravnomerno rasporedite pripremljen fil.
Zagladite površinu špatulom.

Tortu vratite u frižider na hlađenje, najmanje 4-6 sati, a idealno je preko noći, kako bi se fil stegao i kako bi se svi ukusi proželi.

4. Dekoracija:

Preostalu čokoladu (ili neku drugu po želji) možete otopiti i preliti preko torte, ili je jednostavno narendati.
Ukrasite tortu celim ili grubo nalomljenim Oreo keksima. Možete posuti i malo kakao praha.

Pre serviranja, izvadite tortu iz frižidera 10-15 minuta pre sečenja, da se malo opusti i da se ukusi bolje osete.

Uživajte u ovoj preukusnoj torti! Kombinacija mascarponea, Oreo keksa i čokolade je pun pogodak!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Pobednici

Zoran Živković [25.07.2025.]




Video dana

Obnovljiva energija

Anketa

Da li će Aleksandar Vučić ispuniti zahtev studenata i raspisati vanredne izbore?

Rezultati