Kuhinjica
23. 03. 2025. 07:00 0
Fokača s ruzmarinom! Oduševiće vas svojim mirisom i ukusom
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda možete da napravite fokaču.
Po želji na nju pre pečenja možete poređati prepolovljene masline.
Sastojci:
2-3 grančice svežeg ruzmarina
300 g brašna
15 g kvasca (pola kocke)
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
2 dl mlake vode
1 dl maslinovog ulja
malo krupne morske soli
Priprema:
1. Kvasac i šećer rastopite s malo mlake vode. Ostavite da zapeni. Brašno prosejte, operite grančicu ruzmarina, pa je iskidajte. Dodajte so, kvasac, ulje i vodu. Zamesite testo i ostavite ga da odstoji bar jedan sat.
2. Fokaču ne treba premesiti mnogo puta, već je treba lagano rukama rastegnuti u oblik po želji, okrugao ili četvrtast.
3. Staviti je u tepsiju i na njoj napraviti rupice drugim krajem varjače.
4. Premazati je maslinovim uljem, posuti ruzmarinom i krupnom morsku solju.
5. Peći je na 180 stepeni dok ne porumeni.
Komentari 0
ostavi komentar