Kuhinjica
11. 02. 2025. 07:00 0
Najmakši hleb ikada! Zbog japanskog načina pripreme biće svež danima (VIDEO)
Hleb je sastavni deo ishrane većine ljudi. On je gotovo obavezan u svakoj kuhinji. A svi znaju da nema ničeg lepšeg od pravog domaćeg hleba.
Naime, na jednom TikTok profilu naišli smo na recept za najmekši hleb ikada.
Vreme je da vam otkrijem tajnu japansku tehniku (#TangZhong) – uz pomoć koje ćete imati mekan i ukusan hleb koji ostaje svež čak do 3 dana, piše u opisu recepta.
TangZhong smesa:
– Voda – 200 ml
– Brašno – 40 g
Kvasac smesa:
– Mleko – 120 ml (toplo)
– Puter – 60 g (otopljeni)
– Šećer – 50 g
– Kvasac – 20 g (svež)
Suvi sastojci:
– Brašno – 325 g
– So – 1 kašičica
Za premaz pre odlaska u rernu vam treba jedno umućeno jaje, a odmah po izlasku hleba iz rerne – premažite ga otopljenim puterom (50 g).
Komentari 0
ostavi komentar