Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

30. 10. 2024. 07:18 0

Greške koje pravimo kad spremamo picu kod kuće! Testo uvek stavljajte na zagrejan pleh

Pica je u principu jednostavno jelo, ali ipak postoje neke sitnice na koje treba pripaziti kako bi ona koju pravimo kod kuće uvek ispala savršeno.

 Postupak njene pripreme uopšte nije komplikovan. Potrebno je zamesiti testo, preliti ga kečapom, posuti sirom i dodati šunku ili kobasicu i origano. To može da uradi svako, ali ipak, često napravimo jednu od grešaka zbog koje ne ispadne savršena...

Stavljate previše sira na picu

Ovaj savet možda se čini kao besmislen za velike ljubitelje sira, ali previše sira može da uništi picu. Ako koristimo mocarelu, nekoliko komadića biće dovoljno, jer će u protivnom sir pustiti previše tečnosti i testo će biti previše vlažno, mekano i gnjecavo. Isto vredi i za polutvrdi sir poput gaude, koji će u prevelikim količinama picu natopiti masnoćom.

Nepravilno razvlačite testo

Ako volte tanko testo za picu, sigurno vam se nekada desilo da je bilo previše razvučeno i da je na kraju sav nadev završio na plehu za pečenje ili tanjiru. Da to izbegnete, nežnijim potezima razvucite testo na željenu veličinu. Nikako ne koristite oklagiju jer će tada biti previše kompaktno i neće biti prozračno kao što treba da bude. Takođe je važno da koristite testo sobne temperature, jer će se lakše razvlačiti i manje pucati.

Dodajete previše nadeva

Baš kao i sa sirom, preterati možemo sa šunkom, pršutom, povrćem i ostalim namirnicama koje koristimo kao nadev. Što više sastojaka stavite na picu, testo će biti sve vlažnije i nećete dobiti hrskavost koju želite. Takođe, pica s puno nadeva će se raspadati i nećete je moći jesti bez viljuške i noža. Zato dozvolite testu da "diše" i neka neki delovi pice slobodno ostanu bez nadeva.

Ne zagrevate pleh za pečenje

Znamo da se najbolje pice prave u pećima, ali takvu peć gotovo niko od nas nema kod kuće. Najbolji trik da dobijete savršeno hrskavu picu je da pleh za pečenje stavite u rernu i zagrejete ga zajedno s rernom. Pripremljenu picu prebacite na vruć pleh i ispecite je.

Pečete picu na preniskoj temperaturi

U picerijama se pice peku na 300 stepeni. Da biste i kod kuće dobili dobar efekat, rerna treba da bude zagrejana na 250 stepeni. Na toj temperaturi pica se peče samo 10 minuta. Takođe je picu dobro staviti da se peče na najnižem nivou rerne, jer će tada testo biti posebno hrskavo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


TV hipnoza

Zoran Živković [30.10.2024.]




Video dana

Nespretni spasilac

Anketa

Može li nova uprava da izvuče Partizan iz ponora?

Rezultati