Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

28. 08. 2024. 07:00 0

Tiramisu sa slatkom pavlakom! Recept koji uspeva čak i početnicima (VIDEO)

Tiramisu je čuveni italijanski desert napravljen od piškota i kafe. Zbog neponovljivog ukusa lako je osvojio ceo svet. U

 Ukoliko želite da zasladite dan upravo ovim kolačem, a niste mnogo vešti u pripremanju, isprobajte recept za početnike. Potrebno vam je samo nekoliko minuta za pripremu.

Sastojci:

5 kašičica instant kafe250 g tople vode

4 kašike ruma ili razblaženog ekstrakta

500 g slatke pavlake ili šlaga iz kesice

250 g šećera u prahu

600 g kisele pavlake

315 g piškota (oko 40 komada)

kakao u prahu za dekoraciju

Priprema:

U manju posudu dodajte kašičicu instant kafe, dodajte 2 kašike tople vode. Promešajte da se zrnca otope. U drugu, veću posudu stavite preostale 4 kašičice instant kafe, ulijte 250 g vode, i takođe promešajte.

U veliku posudu, koja će vam služiti za namakanje piškota, dodajte 2 kašike ruma i promešajte. U veliku plastičnu posudu ulijte slatku pavlaku ili šlag iz kesice. Umutite mikserom da se zgusne. Dodajte šećer u prahu i nastavite da mešate mikserom na jačoj brzini dok ne dobijete šlag.

Dodajte kiselu pavlaku i kratko ga umešajte mikserom. U krem dodajte otopljenu smesu kafe i vode (iz manje činije) i 2 kašike ruma. Ponovo kratko izmiksujte da se sve sjedini. Namočite svaku piškotu u rastvor vode, ruma i kafe koju ste prethodno pripremili i složite ih u posudu za kolače. Rasporedite ih tako da prekriju dno posude. Nanesite polovinu krema na piškote, ravnomerno je rasporedite i zagladite.

Ponovite postupak s piškotama. Umočite svaku u rastvor s kafom i rumom i poređajte ih tako da prekrijete svaki deo krema. Premažite piškote ostatkom krema i poravnajte. Ostavite tiramisu u frižideru najmanje šest sati, da se stegne. Pre služenja celu poslasticu pospite kakaom u prahu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati