Kuhinjica
11. 08. 2024. 07:20 1
Čokoladna torta koja se lako pravi! Idealna vikend poslastica
Posebno se ističe po tome što za njenu pripremu nećete isprljati mnogo sudova, odnosno dovoljna vam je jedna posuda i kalup.
Kada se ispeče, možete je posuti kakaom ili šećerom u prahu, a možete dodati i čokoladnu glazuru.
Sastojci:
- 120 grama brašna
- pola kesice praška za pecivo
- jedna kašičica sode bikarbone
- 200 grama šećera
- jedna kašika kakaoa
- jedno jaje
- 100 mililitara ulja
- 120 mililitara tople vode
- 120 mililitara mlaćenice
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i sol. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu, pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.
Kalup prečnika 20 centimetara obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.
Komentari 1
ostavi komentar