Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 06. 2024. 07:02 0

Punjeni šampinjoni - ukusan ručak za malo para

Malo šampinjona, mleveno meso, paradajz pire i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovo sjajno jelo.

Sastojci:

maslinovo ulje

600 g većih šampinjona 

manja glavica crnog luka

250 g mlevenog mesa

kašika parmezana

kašika paradajz pirea

80 g gaude

so, biber, začini

Priprema:

Šampinjonima skinuti drške, pa kapice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk i usitnjene drške šampinjona, začiniti po ukusu, pa kad ispari višak tečnosti dodati meso.

Ubaciti paradajz pire razmućen u malo vode, posoliti i pobiberiti, te mešati na umerenoj vatri 15-20 minuta. Na kraju dodati parmezan i sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom puniti pečurke, odozgo posuti rendanom gaudom, pa peći u rerni na 200 stepeni, još deset minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati