Kuhinjica
03. 06. 2024. 07:02 0
Punjeni šampinjoni - ukusan ručak za malo para
Malo šampinjona, mleveno meso, paradajz pire i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovo sjajno jelo.
Sastojci:
maslinovo ulje
600 g većih šampinjona
manja glavica crnog luka
250 g mlevenog mesa
kašika parmezana
kašika paradajz pirea
80 g gaude
so, biber, začini
Priprema:
Šampinjonima skinuti drške, pa kapice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk i usitnjene drške šampinjona, začiniti po ukusu, pa kad ispari višak tečnosti dodati meso.
Ubaciti paradajz pire razmućen u malo vode, posoliti i pobiberiti, te mešati na umerenoj vatri 15-20 minuta. Na kraju dodati parmezan i sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom puniti pečurke, odozgo posuti rendanom gaudom, pa peći u rerni na 200 stepeni, još deset minuta.
Komentari 0
ostavi komentar