Kuhinjica
05. 07. 2023. 06:59 0
Rolovana piletina sa krompirom (VIDEO)
Piletina je uvek pravi izbor, jer može da se pripremi na milion načina.
Sastojci:
3 pileća filea
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica slatke paprike
200 ml ulja
2 kašike sirćeta
4 jajeta
1 kašika senfa
5 čenova belog luka
1 veza peršuna
150 g tvrdog sira
4 krompira
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, pa pokrijte providnom folijom i dobro izlupajte. Zatim u činiji pomešajte so, biber, italijanski začin i slatku papriku. Promešajte i lepo utrljajte začine u meso.
U drugoj posudi pomešajte ulje, sirće, jaja, senf i mleveni beli luk (3 čena). Posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte sve sastojke. Preostala 2 čena sitno iseckajte, pa pomešajte sa seckanim peršunom. Dodajte rendani tvrdi sir i dobro sjedinite. Preko svake šnicle premažite smesu sa jajima i senfom, pa postite peršun i sir. Urolajte.
Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i slatkom paparikom. Nauljite i dobro promešajte. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte krompir, pa preko stavite rolovano meso. Premažite smesom od jaja i senfa, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar