Kuhinjica
24. 06. 2023. 07:00 0
Pohovane palačinke sa mesom i sirom
Od palačinki napravite vrhunski obrok, na kom će vam svi biti zahvalni.
Potrebno je:
15 palačinki
300 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
3 kašike ulja
15 štapića kačkavalja
po potrebi prezle
po potrebi ulje za pohovanje
2 jaja
po ukusu so
po ukusu biber
po ukusu suvi biljni začin
Priprema
Meso i sitno seckani luk propržiti na ulju, dodajući začine. Malo prohladiti. Pripremiti kačkavalj. Na svaku palačinku staviti kašiku fila od mesa, a na meso staviti štapić kačkavalja.
Saviti gornju pa donju stranu palačinke preko fila, a onda i levu i desnu stranu. Napraviti kao paketić. Tako pripremiti sve palačinke.Pohovane palačinke sa mesom i sirom
Umutiti jaja. Prezle sipati u odgovarajući sud. Ulje sipati u šerpu ili tiganj i staviti na vatru da se dobro zagreje.
Svaku palačinku umočiti u umućena jaja, sa svih strana pa u prezlu. Možete pre jaja uvaljati palačinke u brašno pa u jaja, ali i ne morate, po želji.
Spustati palačinke u zagrejano ulje i pržiti ih. Vatru malo smanjiti da ne bi gorele, ne treba ni da bude sasvim tiha.
Palačinke ređati na tanjir sa ubrusima da se ocede od ulja.
Ispržene palačinke, tople, poslužiti uz preliv od kisele pavlake i majoneza (uz dodatak malo belog bibera) i zelenu salatu.
SAVET
Pohovane palačinke su uvek dobar izbor kad hoćete da ugodite ukućanima ili kad očekujete goste.
Komentari 0
ostavi komentar