Kuhinjica
27. 05. 2023. 07:00 0
Od ostataka piletine - gurmanska čorba (VIDEO)
Od ostataka mesa možete da napravite nikad ukusniju pileću čorbu.
Domaća supa i čorba su dobro rešenje ako želite da očistite vaš organizam od toksina. Tokom praznika se jela teška hrana, kao što je pečenje. Ako ste pravili pečeno pile ili piletinu u bilo kom obliku i ostalo vam je mesa, predlažemo da od ostataka napravite odličnu i zdravu čorbu.Recept za ovu sa mesom i raznovrsnim povrćem će vam se garantovano svideti, a i pomoći će vam da ojačate imunitet.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 štapića celera
2 šargarepe
2 kašike brašna
120 ml mleka
1,2 l pilećeg bujona
1 kašičica sušenog timijana
105 g pirinča
250 g piletine (ostataka)
1 kašika limunovog soka
80 ml pavlake za kuvanje
50 g parmezana
2 kašike svežeg peršuna
Priprema:
Propržite seckani crni luk, celer i šargarepu. Kada malo omekšaju dodajte brašno u tepsiju i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte mleko, polako, uz mešanje varjačom, dok se mleko potpuno ne umeša. Sipajte bujon (pomešajte vrelu vodu sa 2-3 kocke supe) i sušeni timijan i ponovo promešajte. Dodajte pirinač, prokuvajte, zatim smanjite vatru i kuvajte 25 minuta. Povremeno promešajte, dok pirinač ne omekša. Dodajte piletinu, limunov sok, pavlaku, parmezan, so i biber. Promešajte i kuvajte još nekih 5 minuta. Poslužite posuto svežim i seckanim peršunom.
Komentari 0
ostavi komentar