Kuhinjica
03. 03. 2023. 06:00 0
Pita sa pečurkama i krompirom
Pita za ljubitelje pečuraka koja se brzo priprema.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 500 g gotovih kora za pite i savijače
– 450 g svežih šampinjona
– 1 kg krompira
– 1 vezica mladog luka
– 1 srednji crni luk
– 150 ml mineralne vode
– 150 ml mleka
– začini: so, biber, beli luk u prahu
– maslinovo ulje
Priprema:
Operite i očistite šampinjone, isecite ih na sitno.
Na maslinovom ulju izdinstajte mladi i crni luk, dodajte isečene šampinjone.
Smanjite temperaturu i uz povremeno mešanje dinstajte dok iz njih ne ispari tečnost. Dodajte so i beli luk u prahu.
Oljuštite krompir i narendajte ga. Dodajte so, biber, pa sve dobro promešajte.
U šolji od 200 ml pomešajte maslinovo ulje i mineralnu vodu
Na podmazan pleh za pečenje ređajte po dve kore, pospite ih sa dve supene kašike mešavine maslinovog ulja i mineralne vode, pa dodajte u tankom sloju rendani krompir.
Preko korompira rasporedite dve kašike nadeva sa šampinjonima. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore. Poslednje dve kore ostavite za kraj, njima prekrijte pitu.
Isecite je po želji, pa zalijte preostalom mešavinom maslinovog ulja i mineralne vode.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, oko 35 minuta.
Izvadite pitu i zalijte je sa 150 ml toplog mleka. Vratite u rernu na još pet minuta.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar