Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

12. 01. 2023. 06:52 0

Kiflice za tili čas: Mekane i ukusne

Donosimo vam recept za neodoljivo ukusne i mekane kiflice sa margarinom koje će oduševiti vaše čulo ukusa.

Kiflice sa margarinom neodoljivo su ukusne i mekane, a odličan su izbor i za svečanije trpeze. Jednostavno se prave, a ono što je dobro jeste da mogu da budu i posne i mrsne.

Sastojci:

500 ml vode
40 g svežeg kvasca
20 g šećera
20 g soli
2 kašike ulja
250 g margarina, ako je post onda posnog margarina
oko 1 kg brašna ( 900 g potrošeno za mešenje ) t-400, meko
1 žumance

Priprema:

Toploj vodi dodati kvasac i šećer pa proešati. Dodati pola brašna, so i pola margarina i opet izmešati. Najbolje je da je margarin sobne temperature, jer će se lakše umesiti.

Dodavati postepeno brašno pa umesiti testo. Testo dobro izraditi pa preliti sa uljem i ostaviti 5 minuta da odmori, da ulje malo upije u testo. Zatim testo podeliti na tri dela, te svaki deo razvući u krug. Od preostalog margarina ostaviti jednu kašiku, ne previše. Na prvi krug namažite pola preostalog margarina, poklopite drugim krugom pa premažite sa ostalim margarinom i poklopite sa trećim krugom. Stisnite malo rukom pa razvucite testo u veliki krug. Isecite ga na 4 pa na 8 delova i onda još svaki na 2 ili 3 dela, zavisno kolike kiflice želite.

Umotajte, pa poslažite u pleh, zatim premažite umućenim žumancetom ili otopljenim margarinom ili oba. Ako je post nemojte žumancetom nego samo posnim margarinom. Kada poslažete i premažete kiflice, onda uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Kiflice će taman da odstoje dok se rerna ne zagreje. Staviti da se peku 15 – 20 minuta, zavisno od rerne. Pečene kiflice dok su još u plehu premazati sa oni margarinom što ste ostavili tj margarin malo otopite kada vidite da će kiflice biti pečene, pa tek onda vadite iz pleha.

Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati