Kuhinjica
17. 12. 2022. 07:00 0
Svinjski file sa pečurkama: Nikad ukusnije
Jednostavan recept za savršen ručak.
Sastojci:
500 g filea bez kostiju,
250 g pečuraka,
1 struk praziluka,
2 čena belog luka,
300 ml bujona,
lovorov list,
mlevena crvena paprika,
so,
biber,
100 ml mleka,
100 ml slatke pavlake,
2 kašičice brašna.
Priprema:
Pospite so, biber i slatku papriku sa obe strane šnicli, pa ih pržite u tiganju na malo masnoće, sve dok ne porumene sa obe strane. Stavite seckane pečurke i praziluk u poseban tiganj i pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte beli luk koji ste prethodno izgnječili.
U tiganj sa pečurkama i prazilukom stavite proprženo meso, zatim dodajte lovorov list, mlevenu papriku i prelijte sve bujonom. Ostavite poklopljeno da se krčka na laganoj vatri, najmanje sat vremena.
Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom i dve kašičice brašna i sipajte u tiganj sa mesom, pa začinite solju, biberom i slatkom pavlakom. Sve mešajte dok se sos ne zgusne.
File služite uz pirinač ili krompir.
Komentari 0
ostavi komentar