Kuhinjica
03. 11. 2022. 06:43 0
Ravioli sa sirom u kremastom sosu
Testenina sa ukusnim punjenjem čest je izbor većine zaposlenih žena koje žele da obraduju porodicu laganim obrokom.
Kombinacija sira i pavlake je nepogrešiva, a možete je dodatno obogatiti mlevenim ili seckanim orašastim plodovima ili prepečenom slaninicom. Uz sezonsku salatu, ravioli u kremastom sosu od pavlake i kačkavalja biće savršen ručak za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena.
Iako su ravioli dostupni u fabričkoj varijanti, mnogima su ukusniji oni domaći koje nije teško napraviti
Sastojci:
3 jajeta
320 g brašna
40 g griza
2 kašike vode
ravna kašičica soli
200 g sira
50 g kisele pavlake
200 ml pavlake za kuvanje
20 g putera
100 g kačkavalja
biber (po ukusu)
Priprema:
Pomešajte 300 grama brašna, griz, jaja, vodu i so, pa umesite testo; oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mestu.
Za to vreme izgnječite sir, pa mu dodajte so i kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite.
Testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, isecite ga na kvadratiće, pa na sredinu svakog kvadratića stavite malo nadeva. Preklopite i pritisnite viljuškom da se ivice spoje. Na isti način utrošite ostatak testa i nadeva.
U šerpu sipajte vodu, dodajte malo soli, pa kad voda proključa, spuštajte jastučiće od testa i kuvajte ih u proseku od šest do osam minuta. Vadite ih rešetkastom kašikom u činiju.
U tiganj stavite puter, ostavite da se rastopi, pa umešajte 20 grama brašna, so i biber i dobro izmešajte. Kad brašno počne da menja boju, sipajte pavlaku za kuvanje i izrendan kačkavalj i sve kuvajte dok ne proključa.
Dobijenim sosom prelijte raviole, ukrasite ih sveže iseckanim peršunovim lišćem i služite.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar