Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

19. 09. 2022. 06:00 0

Brza, posna, preukusna: Pita sa pirinčem

Savršena za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu,

50 ml ulja,

1 struk praziluka,

200 g pirinča,

1 šargarepa,

50 g mariniranih pečuraka,

peršun,

biber,

so.

Za prelivanje:

100 ml ulja,

100 ml vode,

1/2 kesice praška za pecivo.

Priprema:

U posudu sipajte vodu i ulje, pa na tome dinstajte sitno seckan praziluk i narendanu šargarepu. Posolite, dodajte opran pirinač i podlijte sa 400 ml vode.

Kuvajte pirinač na tihoj vatri dok voda ne uvri. Na kraju dodajte seckane pečurke i peršunov list, pa pobiberite.

U šerpici prokuvajte vodu i ulje za preliv, skinite sa vatre i umešajte prašak za pecivo.

U podmazan pleh slažite kore, svaku zalijte prelivom, a na svaku drugu stavite fil. Tako uradite sa svim korama i filom.

Poređanu pitu oštrim nožem isecite na parčad i prelijte preostalim prelivom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Objašnjenje

Zoran Živković [28.09.2022.]




Anketa

Ko je trenutno najbolji srpski fudbaler?

Rezultati

Video dana

Vadite me odavde!