Kuhinjica
13. 09. 2022. 06:00 0
Savršen ručak: Grašak sa ćuftama
Znate li nekoga ko ne voli grašak ili ćufte - još kada se posluže zajedno? Nema lepšeg porodičnog ručka, zar ne?
Sastojci:
1 glavica crnog luka,
400 g smrznutog graška,
1/2 šolje paradajz soka,
600 g mešanog mlevenog mesa,
1 parče hleba,
malo mleka,
1 jaje,
so,
biber,
100 g kačkavalja,
malo muskatnog oraščića.
Priprema:
U činiju stavite meso, hleb natopljen u mleku, jaje, rendani kačkavalj, so, biber i oraščić, pa sve dobro izmesite i oblikujte loptice. Uvaljajte ih u brašno.
Iseckajte crni luk, pa mu dodajte malo ulja i malo vode i prodinstajte ga. Kada luk omekša dodajte ćufte i još malo vode, pa ostavite da se prodinsta 10-15 minuta.
Kada voda ispari dodajte grašak, paradajz sok i vode toliko da grašak ogrezne i ostavite da se krčka. Ako je potrebno povremeno dodavajte po malo vode. Gotovo je kad grašak potpuno omekša.
Komentari 0
ostavi komentar