Kuhinjica
11. 06. 2022. 07:00 0
Krempita sa višnjama, lagana i osvežavajuća
Krempitu nema ko ne voli, a kada joj još dodate omiljeno voće postaje najukusniji kolač ikada.
Sastojci:
2 lisnata testa,
6 jaja,
1 l mleka,
2 pudinga od vanile,
500 g zamrznutih višanja,
2 dl vode,
500 g šećera,
2 vanilin šećera,
2 kašike gustina.
Priprema:
Lisnato testo izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u velikom plehu za pečenje.
Višnje, vodu i 200 grama šećera prokuvajte, pa u to stavite jedan puding od vanile koji ste prethodno umutili sa malo vode.
Skuvani puding sa višnjama izlijte preko pečenog lisnatog testa u plehu za pečenje.
Žumanca umešajte sa 150 grama šećera, malo mleka, pudingom od vanile, vanilin šećerom i gustinom. Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte da se ne bi stvorile grudvice, pa kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
Posebno napravite sneg od belanaca i 150 grama šećera. Drvenom kašikom dodavajte kašiku po kašiku snega od belanaca u vrući fil od žumanaca i pudinga.
Fil zatim pažljivo izllijte preko fila od višanja. Poklopite drugim listom testa i pospite sa šećerom u prahu.
Ostavite da se krempite ohlade na sobnoj temperaturi, pa ih stavite u frižider na nekoliko sati.
Komentari 0
ostavi komentar